פורום רפואת שיניים לחולים בסיכון - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו טיפולים דנטליים לחולים כרוניים, חולי סוכרת, נכים, חולי סרטן ולהתייעץ על נושאים כמו טיפולים שמרניים, סדציה, והרדמה כללית בחולים עם בעיות תקשורת ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי שיניים חולי APLA ולופוס
    דינה
    20/03/2016

שלום,

עלי לבצע מספר עקירות וטיפולי שיניים נוספים.
    מאובחנת בשתי מחלות אוטאמיוניות APLA ולופוס, האם אני צריכה לבצע טיפולים במרפאות שיניים לחולים בסיכון, או שניתן לבצע את הטיפול במפאה רגילה.

אודה לקבלת תשובתכם בהקדם.

דינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• טיפולי שיניים חולי APLA ולופוס - תגובה

ד``ר מאיר רקוץ`
    29/03/2016

לדינה שלום,

מומלץ לקבל את המלצות הרופא המטפל בך בבעיה האוטואימונית אם מבחינת ההכנה התרופתית והן מקום הטיפול.
    גם במרפאת שיניים המטפלת בחולים בסיכון גבוה תדרשי להציג את ההמלצות הפרטניות מהרופא המטפל שלך.
    בהצלחה

דר' מאיר רקוץ'
    מנהל היח' לרפואת שיניים לחולים מורכבים
    המרכז הרפואי ע"ש שיבא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפולי שיניים חולי APLA ולופוס - תגובה

ד``ר מאיר רקוץ`
    29/03/2016

לדינה שלום,

מומלץ לקבל את המלצות הרופא המטפל בך בבעיה האוטואימונית אם מבחינת ההכנה התרופתית והן מקום הטיפול.
    גם במרפאת שיניים המטפלת בחולים בסיכון גבוה תדרשי להציג את ההמלצות הפרטניות מהרופא המטפל שלך.
    בהצלחה

דר' מאיר רקוץ'
    מנהל היח' לרפואת שיניים לחולים מורכבים
    המרכז הרפואי ע"ש שיבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שינים
    ב
    01/01/2016

לכמה זמן תקף צילומי שינים?כלומר אם עשיתי סטטוס ונשך ואני רוצה להתחיל טיפולים עוד חודשים.תקף?
    שאלה שנייה-הרופא רצה לעקור לי שן בינה,שאני חי איתה כבר שנים ויודע על הבעיה הזו.וכבר כמה רופאים אמרו לי שלא חיייב לעקור.אז בשביל מה??הוא אומר שזה"סתם מםריע"
    שאלה נוספת-מה קורה אם לא מתקנים סתימה שנפלה או כתרים שנשברו מעט?תוך כמה זמן יכולים להופיע בעיות?
    שאלה אחרונה-אני סובל מפיברומילגיה קשה,כבר לידוקאין לא משפיע עלי חזק.מה עושים?אני נמנע משיננית כבר עשר שנים בגלל זה..הכאבים של הטיפול...

לקביעת תור
    סגירה
    שינים

הוספת תגובה

תמונה

• שינים - תגובה

ד``ר מאיר רקוץ`
    08/03/2016

לזמיר שלום,
    1. צילומי שיניים תקפים ביחס הפוך לחומרת גורמי המחלה בפה, ככל שגורמי המחלה קשים יותר, דלקת חניכיים , עששת פעילה, יובש בפה - תקפות הצילומים קצרה יותר.
    אם קיימת שמירת היגיינה אורלית טובה , מס' חודשים יהיה סביר לתקפות צילומים.
    2. אם אין פתולוגיה סביב שן הבינה - כאבים, נפיחות, ס]יגת שורש שן סמוכה, עששת משנית בשן הסמוכה וכו' - נשמע לי הגיוני שניתן להמתין ולעקוב.
    3. טיפולי שיננית יכולים להתבצע הן בעזרת אלחוש מקומי ואפילו גז צחוק (ניטרוקסיד) בנוכחות רופא שיניים להקלת הכאבים ואי הנוחות.
    נא פנה למרפאות מומחי רפואת חניכיים , רפואת הפה או יחידות דנטליות במרכזים רפואיים.

בברכה

דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה חשובה
    שיר
    03/11/2015

ואודה על תשובה כנה (:

איך היית מרגיש לו לקוח שלך היה מטיל ספק בהצעת טיפול שנתת לו ומבקש חוות דעת שנייה ?
    לחילופין לו היית שם עצמך בנעליו, מה היית עושה ?
    לעיתים מרחף הפחד שרופאי שיניים מעודדים טיפולים שהם לא מחויבי המציאות... אזי מהי הדרך להתמודד עם כך ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר מאיר רקוץ`
    08/03/2016

לשיר שלום,
    איננו הפורום המתאים לשאלתך שעוסקת בצד האתי והפסיכולוגי ביחסי מטפל - מטופל, אבל בהחלט הייתי מציע לגשת לייעוץ שני - Second opinion
    בברכה
    דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הקצעת שורשים
    נורית
    19/10/2015

על מנת להקטין כיסי חניכים עשיתי הקצעת שורשים.
    את הקצעת השורשים ביצעה השיננית תחת הרדמה (את ההרדמה עשה רופא)
    האם לשיננית יש יכולת וידע לעשות זאת, אני רק בדיעבד הבנתי שפעולה זו, אמורה להתבצע ע"י פריודנט.
    השאלה שלי, אם ייתכן ונגרם לי נזק ? כי תועלת לא צמחה וכיסי החניכיים לא קטנו וכשחזרתי לרופא החניכיים הוא המליץ על ניתוח.
    מה הנוהל לגבי הקצעת שורשים מבחינת הסתדרות רופאי השיניים ? ומה כעת עליי לעשות ?
    ומאיזה עומק כיס מומלץ לבצע ניתוח להשתלת עצם ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הקצעת שורשים

הוספת תגובה

תמונה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר מאיר רקוץ`
    19/10/2015

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_חניכיים' id=link]מחלות חניכיים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עקירה ושתל בהריון
    אילה
    30/09/2015

שלום ד"ר,
    יש לי דלקת בשן ואמורה לעבור עקירה ושתל.האם הטיפול יכול לגרום הפלה בתחילת הריון?

לקביעת תור
    סגירה
    עקירה ושתל בהריון

הוספת תגובה

תמונה

• עקירה ושתל בהריון - תגובה

ד``ר חיים רפפורט
    30/09/2015

שלום אילה
    הצעתי היא שרופא השיניים המטפל יוועץ עם הגניקולוג המנהל את מעקב ההריון על מנת לתאם מועדים על פי דחיפות טיפול השיניים וכתלות במהלך ההריון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עקירה
    דני
    25/07/2015

אני צריך לעקור שן בלסת העליונה.
    עקב קרבה לסינוס רופא השיניים אמר שלא כדאי לעשות זאת במרפאה שלו אלא לפנות לבית חולים.
    האם זו באמת עקירה כל כך מסובכת ? מהם הסיבוכים ומה עושים במידה ומסתבך ?
    מה היתרון של בית החולים במצב זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    עקירה

הוספת תגובה

תמונה

• עקירה - תגובה

ד``ר חיים רפפורט
    25/07/2015

שלום דני
    מתיאורך את הנדרש נראה כי כדאי שאת העקירה יבצע כירורג פה ולסתות. כירורג ידע להתמודד עם סיבוכים אפשריים בעקירה מסוג זה הכוללים מעבר בין חלל הפה לחלל הסינוס. טיפול מסוג זה בהחלט אפשרי בקהילה ולא במסגרת בית חולים. בהנחה שאין בעיות נוספות המחייבות מתן טיפול במסגרת בית חולים נסה למצוא כירורג פה ולסתות העובד בקהילה. ניתן לגשת ולבצע את הטיפול בבית חולים אך על פי רב זמן ההמתנה לטיפול בבי"ח ארוך יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מהם הסיבוכים האפשריים ?

דני
    26/07/2015

התוכל בבקשה לפרט, מהו מעבר אפשרי בין חלל הפה לסינוס וכיצד ניתן להתגבר עליו במידה וקורה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מהם הסיבוכים האפשריים ? - תגובה

ד``ר חיים רפפורט
    26/07/2015

הסינוס הינו חלל אויר הקיים בעצם הלסת. מדובר ב"שביל" הקיים בין חלל הפה דרך האזור ממנו נעקרה השן לכיוון חלל זה. הטיפול הינו ע"י סגירה וקירוב חניכיים להשגת סגירה ככל האפשר. הימנעות מקינוח האף למשך מספר שבועות על מנת לאפשר למעבר זה להיסגר. כמו כן נטילת אנטיביוטיקה וטיפות אף.
    בכל מקרה המידע שמסרתי הינו על סמך התיאור שנתת. יתכן והדבר אינו רלבנטי. יש לבצע בדיקה ע"י כירורג אשר יעריך את הסכנה אולם הדבר אינו צריך למנוע את עקירת שן הבינה במידה ואכן נדרשת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חזרתי לכאן לאחר עקירה

דני
    23/09/2015

וכצפוי נוצר קרע בסינוס
    קיבלתי אנטיביוטיקה אך לא קיבלתי מרשם לטיפות אף
    האם זה הכרחי ?
    בוצעה תפירה OAC (התוכל בבקשה לפרט למה הכוונה ?)
    איך יודעים אחר כך אם המעבר נסגר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר חיים רפפורט
    23/09/2015

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מאלחשים והרדמה במצב של קרישיות יתר
    אורלי פרץ
    28/04/2017

שלום, רציתי לשאול בבקשה, האם במצב שבו אובחנה קרישיות יתר אפשר לבצע טיפולי שיניים באופן רגיל או שישנם חומרי הרדמה או אילחוש שאינם מותרים. תודה מראש

הוספת תגובה

תמונה

• קרישיות יתר

ד``ר חיים רפפורט
    28/04/2017

שלום אורלי
    ניתן לבצע טפולים באופן רגיל
    יש לידע את הרופא המטפל
    סופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פצעים בפה לחולה אחרי השתלת מח עצם
    דוד יצחק
    20/05/2017

פצעים הפה שגורמים לסבל רב

הוספת תגובה

תמונה

• פצעים בחלל הפה לאחר השתלת מח עצם

ד``ר מאיר רקוץ`
    20/05/2017

שלום,
    מטופלים שעובר דיכוי חיסוני עקב השתלת מח עצם חשופים
    הן לזיהומים רבים בריריות הפה והן לתגובתיות הריריות הפגיעות לשילובי התרופות השונים.
    יש להיות בקשר הן עם הצוות הרפואי האונקולוגי לברור ספירות הדם , הספירה הלבנה והתרופות הסיסטמיות הנתנות.
    יש להיות בקשר עם מומחה לרפואת הפה לבדיקה של חלל הפה , הריריות ולפעמים אף דגימה מיקרוביאלית.
    יש לבדוק כי אין שחזורים חדים בשיניים הגורמים לפציעת הריריות.
    הטיפול הוא בד״כ סימפטומתי , המלצה לליקוק קרחונים קרטיבים וגלידות המקפיאים את הריריות, המנעות ממזון מלוח וחמוץ, שאיפות פה משולבות נוזלים אנטיבקטריאליים וסטרואידים, מריחת קרם על הנגעים על בסיס סטרואידלי או חומרים הנצמדים לכיב ויוצרים שכבת הגנה,
    שטיפות עם אבקת סודה לשתיה , מריחת משחות לאפטות ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ביצוע שתלים בחולה באי ספיקת לב
    עופר
    13/07/2015

שלום רב!
    אני סובל מאי ספיקת לב בדרגה 4 ,מושתל קוצב דיפיבלירטור, apla, ולחץ דם ודופק לא יציבים. בן 53. מטופל המרפאת אי ספיקת לב בבית חולים תה"ש.
    האם אני יכול לעבור השתלה באופן פרטי או כדאי לפנות למרפאת שיניים בבית חולים?
    תודה רבה על הייעוץ!
    בברכה
    עופר

הוספת תגובה

תמונה

• ביצוע שתלים בחולה באי ספיקת לב - תגובה

ד``ר חיים רפפורט
    13/07/2015

שלום רב
    מתיאור הרקע הרפואי שלך אני ממליץ שהדבר יבוצע תחת השגחה ופיקוח בבית חולים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפולי שיניים לחולי סוכרת
    סופיה
    17/06/2015

האם טיפולי שיניים כמו הקצעת שורשים עקירת שיניים,השתלה ,לחולי סכרת הינם בסל הבריאות ? שמעתי שרק לחולים בסיכון , האם חולי סכרת נקראים בסיכון,
    כיוון ששום מרפאה לא מוכנה לטפל בי בגלל ערכים גבוהים לא מאוזנת
    עליי לפנות לביה"ח לטיפול ,האם הקופה יכולה להחליט לי באיזה בית חולים לטפל ?

הוספת תגובה

תמונה

• טיפולי שיניים לחולי סוכרת - תגובה

ד``ר חיים רפפורט
    22/06/2015

ככל הידוע לי טפולי שיניים לחולי סכרת אינם בסל הבריאות כך שהקופה אינה יכולה לחייב אותך לגשת לבי"ח מסוים במיוחד אם אינה משזתתפת בעלויות הטפול.
    השתלות אינן מומלצות לבעלי סכרת לא מאוזנת
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפולי שיניים לחולי סוכרת - תגובה

ד``ר מאיר רקוץ`
    22/06/2015

לסופיה שלום,
    הצרכים הדנטליים של חולי סכרת אינם בסל הבריאות.
    גם בבי"ח לא יבצעו טיפולים כירורגיים ובעלי פוטנציאל זיהום ודמם במידה ולא יהיה איזון סכרתי.
    למרפאות השיניים בקופות החולים יש מומחים בנושאי פריודונטיה ורפואת הפה וניתן לפנות אליהם בשאלת מיקום וביצוע הטיפול.

בהצלחה

דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הקצעת שורשים
    סופיה
    17/06/2015

האם הקצעת שורשים לחולי סכרת לא מאוזנת
    חייבת להתבצע אצל כירורג או בבית חולים
    או שניתן לטפל אצל שיננית?
    תודה מראש
    סופיה

לקביעת תור
    סגירה
    הקצעת שורשים

הוספת תגובה

תמונה

• הקצעת שורשים - תגובה

ד``ר חיים רפפורט
    22/06/2015

שלום סופיה
    ביצוע הפעולה תלוי במידת האיזון הסכרתי. אם את מגיעה לטיפול עם ערכים של גלוקוז 300 או חוסר איזון תקופתי קיצוני הייתי דואג קודם לשפר את מצב הסכרת בהדככת רופא המשפחה/רופא מקצועי ורק לאחר מכן נדרש לטיפול הנזכר. בינתיים הייתי דואג להיגיינה קפדנית ושוקל שימוש קצר טווח בן מספר ימים בשטיפות המכילות כלורהקסידין(הדרכת הרוקח).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ציפויי חרסינה לשיניים
    דורית
    21/06/2015

האם ניתן\מומלץ לבצע ציפויי לימינייט כשיש תסמונת סיוגרן. שימוש בפרדניזון ואוסטרופרוזיס?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפויי חרסינה לשיניים

הוספת תגובה

תמונה

• ציפויי חרסינה לשיניים - תגובה

ד``ר חיים רפפורט
    22/06/2015

למינייט הינו טיפול קוסמטי לרב. ניתן לבצע ציפויי חרסינה לשיניים בהנחה שקיימים משטחים טובים להדבקה אשר לא נפגעו (אין מוקדי עששת נרחבים בעקבות יובש הפה). יש לזכור שהציפוי הטוב והמדויק ביותר לא ישווה לשן הטבעית כך שהיגיינה קפדנית הינה חובה על מנת לשמר את השיניים והישרדות הציפיים. הדבר כמובן תקף גם במצב בו לא מבוצע טפול מסוג זה שכן היובש הקיים בפה "מעודד" התפתחות מוקדי עששת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה
    מישהי
    14/06/2015

שלום,
    בת 26.לפני 18 שנה עברתי השתלת מח עצם מאחי עקב APLASTIC ANEMIA . לאחר ההשתלה היה לי GVH קשה בעיקר במערכת העיכול , העור, ריריות הפה והשפתיים. קיבלתי תרופות והמצב השתפר אך הרגישות בריריות הפה והגוון הלא אחיד של השפתיים נשאר עד היום.לא נוטלת תרופות כבר 18 שנה. את ההשתלה עברתי בהדסה עין כרם ובמשך כשנה לאחר ההשתלה טופלתי במרפאת פה ולסת שם .לאחרונה הופיעו לי שני כתמים חומים על השפה. כשהלכתי לרופא עור הוא אמר שזה כנראה מהשמש ,שאלתי אותו אם זה לא יכול להיות ביטוי של GVH והוא אמר שלדעתו זה מהשמש (אני לא בטוחה שהוא ידע מה זה GVH)האם לדעתך כתמים חומים על השפה יכולים להיות ביטוי לGVH (כאמור, מההשתלה ועד היום יש לי גוון לא אחיד בשפתיים ורגישות רבה בהם) והאם יש משחות להעלמתם/טיפולם/הבהרתם??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

תמונה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר חיים רפפורט
    22/06/2015

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דלקת פריאפיקלית שן 14
    בועז
    28/11/2014

שלום
    בן 63, ברקע עברתי לפני כ-4 שנים ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי, בגלל אי ספיקה של המסתם מגיל צעיר. הניתוח כלל השתלת טבעת.
    עפי דו"ח הניתוח- המסתם סבל בעבר מארוע של אנדוקרדיטיס.
    בנוסף נוטל אקטונל- בגלל אוסטאופורוזיס מזה כ-3 וחצי שנים.כמו כן לפני כ-10 שנים כריתת טחול לאחר תאונה.

מזה שבועיים כאבים ורגישות לסירוגין בעוצמה בינונית באזור שן 14. קיבלתי מוקסיפן למשך 10 ימים ללא שיפור משמעותי וב-5 ימים האחרונים נוטל שילוב של מוקסיפן, פלג'יל, יש שיפור חלקי אך עדיין כאבים ורגישות.
    בוצע צילום סטטוס- שן 14 עם דלקת פריאפיקלית. השן עברה בעבר הרחוק (לפני עשרות שנים) טיפול שורש, כיום מחובר אליה גשר (ראה צילום).
    1. האם לדעתך יש אופציה אלטרנטיבית לעקירה של השן?
    2. במידה ואתה חושב שהאופציה היחידה היא עקירה- האם היית מפסיק את האקטונל ומחכה מס' חודשים לפני העקירה או שלאור המסתם המתוקן "הרגיש" ,כדאי לבצע את הטיפול בהקדם מבלי להמתין.
    3. האם כדאי להמשיך באנטיביוטיקה כל זמן שעוד יש כאב? או שכדאי להפסיק לאחר 10 ימים של מוקספין + 5 ימי פלג'יל?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פריאפיקלית שן 14

הוספת תגובה

תמונה

• דלקת פריאפיקלית שן 14 - תגובה

ד``ר חיים רפפורט
    22/06/2015

שלום בועז
    על פניו אכן נראה כי עקירה הינה הטפול המועדף על פי הנראה בצלום הרנטגן. יש לבצע גם בדיקה קלינית. מאחר ולאור הרקע הרפואי שלך המורכב אין תשובה חד משמעית. הייתי שוקל הפסקת האקטונל אולם כל זה צריך להתבצע בשיתוף פעולה עם הרופאים המטפלים ומנהלים את המעקב אחר הבעיה המסתמית ובעית האוסטיאופורוזיס ורופא השיניים המטפל.
    לא הייתי מחליט על טיפול בטרם תקבל חווד של כל רופא הקשור למעקב אחר בעיותיך הרפואיות.
    במידה ועדיין יש כאבים הייתי שוקל המשך אנטיביוטיקה למס ימים נוספים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם העקירה הכרחית?
    ליאורה
    27/04/2015

שלום רב,
    ביתי בת 7 כמעט, בגיל שנתיים עברה ניתוח לב פתוח מתוכנן לתיקון מום וכיום שיני חלב עדיין לא נפלו וגם לא מתנדנדות..
    העניין הוא כזה:
    לאחרונה צמחה לה שן קדמית בחיך התחתון מאחורי השן הקיימת ושן נוספת שליד מתחילה לצמוח אף היא כך שנוצרות לה 2 שורות של שיניים, רופא המליץ לבצע עקירה תוך לקיחת מנה (די גדושה) של אנטיביוטיקה שעה לפני כאשר לא בטוח בכלל שהיא תשתף פעולה בביצוע ההליך (טיפול שיניים ראשון שלה), שאלתי היא אם לנוכח המצב והעובדה שאין לה כאבים האם העקירה היא מחויבת המציאות מבחינה בריאותית שכן אם נמתין אני מניחה שתוך כשנה סדר גודל השיניים הקדמיות יתנדנדו ויפלו לבד?
    מה דעתכם?
    אשמח לתשובה מהירה.. התור לעקירה מחר...

תודה מראש,
    ליאורה

לקביעת תור
    סגירה
    האם העקירה הכרחית?

הוספת תגובה

תמונה

• האם העקירה הכרחית? - תגובה

ד``ר מאיר רקוץ`
    27/04/2015

לליאורה שלום,
    אין מספיק נתונים בפנייתך, ופנייה אינטרנטית איננה יכולה להחליף בדיקה קלינית.
    ובכל זאת אציין כי אם השיניים הקבועות בוקעות מכיוון רצפת הפה והלשון ואין כל ניידות של השיניים הנשירות, וצילום הרנטגן מראה כי ספיגת השורשים של השיניים הנשירות לקויה - אכן יש לעזור לתהליך הבקיעה התקין ע"י עקירת השיניים הנשירות .

בהצלחה

דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה