מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת חניכיים לאחר ניתוח הארכת כותרתטובה10/08/2011
שלום.
בסוף חודש יוני עברתי ניתוח הארכת כותרת בשיניים 14, 15 . נכנסתי עם חניכיים בריאות לניתוח. אני בת 61.
היום כחודש וחצי לאחר הניתוח , אני עם דלקת בחניכיים ב-2 השיניים הללו. נכנסת עם מברשות בין השיניים ומצחצחת כל 2-3 שעות כולל "הבור" שנוצר כתוצאה מהניתוח.
ההברשה כואבת. אני מרגישה נפיחות ע"י הלשון מעל השיניים הנ"ל מבפנים. משתמשת במברשות צהוב וירוק של פארו ומברשת שיניים של פארו. מברישה אופקית בעיגולים בין השיניים לחניכיים הן בצד החיצוני והן בצד הפנימי ומדממת.
הצחצוח כואב אך אני ממשיכה לצחצח.
לא ממשיכים תהליך יצירת המבנה עד שתירפא הדלקת.
כיצד תירפא הדלקת ?
מדוע בכלל נוצרה כשנכנסתי לניתוח ללא דלקת ?
נותחתי כי נשברו לי 2 השיניים בהפרש של יומיים. חלק נשאר בחניכיים . לכן מנסים להציל את השיניים ע"י הארכת כותרת ולא השתלה.
אני חולת לימפומה פולקולרית ברמה נמוכה ולכן בחרתי להציל הקיים ולא השתלה.
כיצד אצא מהדלקת שנדבקה אלי ?
מחכה לתשובה.
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים לאחר ניתוח הארכת כותרת - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ10/08/2011תהליך הריפוי אחרי ניתוח חניכיים נמשך כ-6 שבועות. במקרה שלך נראה שאכן חלפו ששת השבועות אך הריפוי טרם הסתיים. לצערי אין בידי פתרון קסם לבעייה שתיארת. כדי לשקם שן שנשברה דרוש בד"כ טיפול חניכיים הכולל ניתוח להארכת כותרת, וטיפול בשן הכולל טיפול שורש, מבנה וכתר. בחלק מהמקרים יש לבצע טיפול כזה בשיתוף פעולה בין מומחה למחלות חניכיים לבין מומחה לשיקום הפה. אינני יכול לקבוע מה מתאים במקרה שלך ללא בדיקה קלינית. לכן מומלץ שתתייעצי עם רופא השיניים שלך או, אם צריך, עם מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת תגובה לתשובת דר' הורביץ
טובה11/08/2011שלום דר'.
לפני ניתוח הארכת כותרת עברתי טיפולי שורשים בשיני 14,15.
שמו לי כתרים זמניים וכעת צריך היה להתחיל בהכנת המבנה- לקחת מידות וכו'.
מדוע נדבקה בי דלקת החניכיים ממנה לא סבלתי ערב הניתוח? שאלתי ולא קיבלתי ממך תשובה.
האם יכול להיות שהשן בתוך החניכיים יצרה את זה?
מדוע זה קורה ואיך יוצאים מדלקת חניכיים?
מחכה שוב לתשובתך.
תודה.
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת תגובה לתשובת דר' הורביץ - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ11/08/2011דלקת חניכיים היא תגובה של החניכיים לגירוי. הגירוי העיקרי הגורם לדלקת בחניכיים הוא החיידקים ותוצריהם. אני מבין את המצוקה שלך אך אינני יודע לענות תשובה ספציפית יותר מדוע התפתחה דלקת במקרה שלך. לכן המלצתי, ואני חוזר על כך, שתפני לבדיקה אצל רופא השיניים שלך או אצל מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?