מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- gummy smileאביב01/09/2011
שלום יש לי בעיה שכאשר אני מחייך אז רואים לי יותר מדיי את החניכיים וזה לא יפה כבר הייתי אצל רופא שיניים כלשהו שבדק ואמר לי שאי אפשר לחתוך מהחניכיים ולחשוף יותר שן כי אז זה ייצור אצלי מצב לא יפה שהשיניים יותר מדיי ארוכות אז האם יש לכם פיתרון מסויים אחר? אולי הורדת שפה עליונה או להוציא את הפרלונום של השפה העליונה שלי ואם לא אלו אז אילו פיתרונות אתם מציעים?צירפתי גם להודעה תמונה שלי כאשר אני מחייך שתראו על מה אני מדבר...אשמח אם תענו לי...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gummy smile - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ01/09/2011אפשר לבצע ניתוח פנימי באזור המחבר בין השפה לבין החניכיים אשר יגרום לכך שבחיוך השפה פחות תתרומם כלפי מעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עוד שאלה אחת ברשותך
אביב01/09/2011אצל איזה רופא אפשר לעשות את מה שאמרת? רופא שיניים רגיל? רופא חניכיים(פריודונט)? רופא פה ולסת? והאם אפשרי לעשות את זה אצלך? אתה רופא חניכיים או רופא שיניים? אשמח אם תענה לי על זה...רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עוד שאלה אחת ברשותך - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ01/09/2011אפשר לבצע את הניתוח אצל מומחה למחלות חניכיים. אפשר כמובן לבצעו גם אצלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה אבל האם...
אביב01/09/2011הניתוח הזה באמת יכול לשפר את הבעיה האסתטית שלי הgummy smile? uthl tbh וכיצד אני קובע אליך תור? דרך איפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה אבל האם... - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ01/09/2011מס' הטלפון לקביעת תור נמצא בתחתית כל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער על ההקפצה מעמודים קודמים...
אביב06/04/2012הייתה לי חשובה עוד שאלה ד"ר...לפי מה שאמרת ישנו ניתוח שמסירים את ה"פרנום" או איך שהשם שלו שמחבר בין השפה העליונה לחניכיים ואז בעת החיוך רואים פחות חניכיים ושיניים שזה ה(gummy smile)...פשוט לפני מספר ימים ראיתי באינטרנט באתרים של רופאים מחו"ל שבתהליך של זה אז הם גם חותכים איזה משהו בתוך הנחיריים של האף...זה נכון וקשור לgummy smile?...אין לי שום בעיה שהפריודנט שאני אלך אליו יעשה לי זאת אני סתם רציתי לדעת לידע כללי בשביל מה עושים זאת? האם על מנת לשפר את מראה החיוך ושיראו פחות חניכיים בעת החיוך אז צריך גם לחתוך את הפרנום וגם לעשות את החיתוכים האלו בנחיריים של האף? בשביל מה זה?...אני אזכיר שבהודעה הראשונה שלי כאן יש לי גם תמונה שהעלתי שתראה שוב...רב תודות וסליחה על כמות השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער על ההקפצה מעמודים קודמים... - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ06/04/2012לא ידוע לי על טיפול בנחיריים אשר קשור ל- gummy smile. הטיפול מבוצע כולו בחלל הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת חניכיים ושיקום הפה
מאיה01/09/2011עקבות דלקת חניכיים שהחלה בהריון והחמירה לאחריו, חלה לי מעין נסיגת חניכיים בשיניים הקדמיות כך שנוצר משולש שחור קטן בין שתי השיניים הקדמיות. מיותר לציין שמפריע לי מאוד אסתטית למרות שאומרים לי שבקושי נראה( black triangle ).
בעקבות כך פניתי למומחית חניכיים שאבחנה כי יש לי מחלת חניכיים .
הרופאה בדקה עומקי כיסים בחניכיים בשיניים הקדמיות המספר היה 5 . ברוב השיניים עומק כיסים 3 , ובשתי שיניים אחוריות הגיע ל -8 .
(אני לא כ"כ מבינה במשמעות המספרים אך מניחה כי יש לציין מידע זה )
על פי הרופאה יש לבצע הקצאת שורשים ( בין 2 ל -4 טיפולים ) ולאחר הטיפול האחרון יש להמתין כ שלושה חודשים ורק אז לבחון מחדש את החניכיים ולהחליט על פתרון אסתטי. בנוסף ציינה שבעקבות הניקוי במסגרת הקצאת השורשים ייתכן שהרווח שנוצר בין שתי השיניים יגדל במעט .
שאלותיי הן : 1. היא האם יש פתרון אסתטי זמני לתקופת 3 החודשים בהם בודקים את החלמת החניכיים ? בהנחה שהרווח עוד יגדל אני ממש מודאגת מאיך שאראה ....
2. מה המרווח שצריך לעשות בין טיפול לטיפול בהקצאת השורשים ?
הבנתי שעושים בכל טיפול רבע פה או חצי פה תלוי בפציינט . בהנחה שרוצה לסיים את הטיפולים מהר מה המרווח המינמלי בין שתי ההקצאות של חצאי הפה ?
3. האם תיקון המשולש שנוצר בין שתי השיניים במחיהנ אסתטית הינו מורכב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת חניכיים ושיקום הפה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ01/09/2011מחלת חניכיים מתבטאת בנסיגה של החניכיים והעצם התומכת בשיניים, הווצרות רווחים בין השיניים ומשולשים שחורים ביניהם.
הפתרון האסתטי למרווחים שנוצרים הוא על ידי שחזורים: סתימות, השלמת השיניים, ציפויי חרסינה, כתרים, או, במקרים מסויימים, על ידי ניתוח חניכיים לשחזור הרקמות החסרות על ידי השתלת חניכיים, והשתלת עצם. הטיפול הוא מורכב.
אפשר לבצע את הקצעת השורשים בפגישה אחת, שתי פגישות או יותר, הכל לפי המצב, המלצת המומחה והעדפות המטופל. המרווחים בין טיפול לטיפול יכולים לנוע בין יום לחודש. מקובל לבצע טיפול אחת לשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת חניכיים ושיקום הפה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ09/11/2014המרווח המינימאלי בין שתי ההקצעות הוא יום. כמובן שאפשר לבצע את הטיפול גם במרווחים גדולים יותר, כמה ימים, שבוע, שבועיים וכו׳.
באופן עקרוני, אפשר למלא את המשולש השחור שנוצר בעקבות מחלת חניכיים ונסיגת חניכיים בהשתלת חניכיים או על ידי הגדלת השיניים באמצעות סתימות. בכל מקרה מתאים טיפול אחר וההחלטה למקרה הספציפי שלך לא בפורום הזה.
אין פתרון אסתטי זמני לבעייה שתיארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
סווטלנה01/11/2014היי אביב! האם הביעה נפטרה? אשמח לדעת איך, גם אני סובלת מאותו הדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?