מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי חוות דעת שונותדלורס07/09/2011
שלום ,
במהלך ההריון שלי החלה להווצר לי דלקת חניכיים באיזור השיניים קדמיות .
כיום ,כארבעה חודשים אחרי הלידה ,פניתי לשני מומחי חניכיים בעקבות רווח קטן שנוצר לי בין שתי השיניים הקדמיות ( מעין משולש קטנטן שנוצר בין שתי השיניים ) וקיבלתי שתי חוות דעת שונות .
המומחה הראשון קבע כי יש לי תסמינים של מחלת חניכיים בדרגת חומרה בינוני ומעלה
בבדיקה של עומק כיסי חניכיים נמדד עומק 3 מ"מ ברוב השיניים , עומק 5 בשיניים הקדמיות- שם התפתחה הדלקת ובמספר שיניים אחוריות נמדדו עומקים של 8 -6 מ"מ.
הוא קבע כי עליי לבצע הקצעת שורשים ולאחר מכן לתת לחניכיים להבריא למשך 3 חודשים ואז להגיע לבדיקה נוספת לקבוע האם יש צורך בניתוח חניכיים . ניתנו לי הוראות מדוייקות כיצד לצחצח ולנקות את השיניים ואף קניתי מספר עזרים לשם כך . בנוסף לאחר קריאה באינטרנט התחלתי ליטול תוסף תזונה אנזים Q10 .
לאחר כשבוע פניתי למומחה נוסף שאבחן כי יש לי דלקת והתסמינים של מחלת חניכיים קלים כך שטיפול של שיננית טובה יפתור את הבעיה כמו כן הומלץ להגיע לבדיקה חוזרת בעוד כ - 6 שבועות לבדוק מה מצב החניכיים .
שאלותי היא: 1. האם ייתכן שהגיינת פה נכונה ,שימוש בעזרים לנקיון החניכיים ובין השיניים, ונטילת Q10 זה מה ששיפר את המצב בצורה כ"כ משמעותית בהפרש של שבוע בלבד?
2. מה לדעתך כדאי לעשות ? האם ללכת על הפתרון הקל ? טיפול שיננית ואז לראות מה קורה? האם עצם העובדה שאני דוחה את הקצעת שורשים במידה ובאמת יש צורך בכך ומסתפקת בשינניתיכולה להזיק ( יש לקחת בחשבון שבכל מקרה אלך לבדיקה נוספת אחרי 6 שבועות )?
אני די אובדת עיצות... ( חוות דעת שלישית ? :-) )
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי חוות דעת שונות - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ07/09/2011מדבריך נראה שההבדל בין חוות הדעת אינו גדול. שני המומחים מציעים טיפול בגורמים- cause related therapy.
אם פנית לחוות דעת שניה, ככל הנראה הרגשת שאת זקוקה לה, אלא שזו ניתנה לאחר שבוצע שלב אחד של הטיפול ולכן קשה להשוות ביניהן. בכל אופן, כדי לטפל בכיסים בעומק 6-8 מ"מ דרושה הקצעת שורשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?