שתי חוות דעת שונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי חוות דעת שונות
    דלורס
    07/09/2011

שלום ,

במהלך ההריון שלי החלה להווצר לי דלקת חניכיים באיזור השיניים קדמיות .
    כיום ,כארבעה חודשים אחרי הלידה ,פניתי לשני מומחי חניכיים בעקבות רווח קטן שנוצר לי בין שתי השיניים הקדמיות ( מעין משולש קטנטן שנוצר בין שתי השיניים ) וקיבלתי שתי חוות דעת שונות .

המומחה הראשון קבע כי יש לי תסמינים של מחלת חניכיים בדרגת חומרה בינוני ומעלה
    בבדיקה של עומק כיסי חניכיים נמדד עומק 3 מ"מ ברוב השיניים , עומק 5 בשיניים הקדמיות- שם התפתחה הדלקת ובמספר שיניים אחוריות נמדדו עומקים של 8 -6 מ"מ.
    הוא קבע כי עליי לבצע הקצעת שורשים ולאחר מכן לתת לחניכיים להבריא למשך 3 חודשים ואז להגיע לבדיקה נוספת לקבוע האם יש צורך בניתוח חניכיים . ניתנו לי הוראות מדוייקות כיצד לצחצח ולנקות את השיניים ואף קניתי מספר עזרים לשם כך . בנוסף לאחר קריאה באינטרנט התחלתי ליטול תוסף תזונה אנזים Q10 .

לאחר כשבוע פניתי למומחה נוסף שאבחן כי יש לי דלקת והתסמינים של מחלת חניכיים קלים כך שטיפול של שיננית טובה יפתור את הבעיה כמו כן הומלץ להגיע לבדיקה חוזרת בעוד כ - 6 שבועות לבדוק מה מצב החניכיים .

שאלותי היא: 1. האם ייתכן שהגיינת פה נכונה ,שימוש בעזרים לנקיון החניכיים ובין השיניים, ונטילת Q10 זה מה ששיפר את המצב בצורה כ"כ משמעותית בהפרש של שבוע בלבד?
    2. מה לדעתך כדאי לעשות ? האם ללכת על הפתרון הקל ? טיפול שיננית ואז לראות מה קורה? האם עצם העובדה שאני דוחה את הקצעת שורשים במידה ובאמת יש צורך בכך ומסתפקת בשינניתיכולה להזיק ( יש לקחת בחשבון שבכל מקרה אלך לבדיקה נוספת אחרי 6 שבועות )?

אני די אובדת עיצות... ( חוות דעת שלישית ? :-) )

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי חוות דעת שונות

הוספת תגובה

• שתי חוות דעת שונות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    07/09/2011

מדבריך נראה שההבדל בין חוות הדעת אינו גדול. שני המומחים מציעים טיפול בגורמים- cause related therapy.
    אם פנית לחוות דעת שניה, ככל הנראה הרגשת שאת זקוקה לה, אלא שזו ניתנה לאחר שבוצע שלב אחד של הטיפול ולכן קשה להשוות ביניהן. בכל אופן, כדי לטפל בכיסים בעומק 6-8 מ"מ דרושה הקצעת שורשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו