מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ישנם תכשירים למעט "קלירדנט"?יגאל04/10/2011
שלום,
אני חולה סוכרת, באמצע שנות ה20, עם נסיגת חניכיים רצינית ושיניים שבירות.
הרופא אמר שעלי לשטוף את הפה בכל יום בתכשירים להרג חיידקים (בוקר וערב).
הוא אמר שעלי לרכוש קלירדנט ותכשירים שמבוססים על חומרים אחרים.
זאת על מנת למנוע אדפטציה של הבקטריות. כך שאשתמש שבוע בחומר א' שבוע בחומר ב', שבוע בחומר ג' וכו'...
כשבאתי לבית המרקחת הרוקחת אמרה לי שהתכשיר היחיד שיש להם שהוא באמת תכשיר רפואי הוא הקלירדנט שמבוסס על חומר הנקרא "פלוקסידין" (ויש עוד 2 תכשירים המבוססים על אותו חומר).
כל השאר הם סתם נוזלים מסחריים, כולם אותו דבר(כך שתהיה התרגלות בקטריאלית גם אליהם), וגם לא ממש יעילים לצרכים שלי.
השאלה שלי היא האם אולי אתם כן מכירים תכשירים אחרים כלשהם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ישנם תכשירים למעט "קלירדנט"? - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ05/10/2011החומר הפעיל, 0.2% chlorhexidine gluconateֿ נמצא במספר שטיפות פה, לרבות קורסודיל, תרודנט, קלירדנט, מדידנט, וכיו"ב. אלו התכשירים מתאימים ביותר והיעילים ביותר כעזר לאחר הברשת השיניים. בנוסף, בהיותך חולה סוכרת ואדם צעיר מומלץ שתפנה לבדיקה וטיפול לפי הצורך, אצל מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך ממה שהבנתי הרי כל התכשירים
יגאל05/10/2011שציינתם, אם אשתמש בהם יום יום (למשך כל החיים), מהר מאוד יפסיקו להשפיע (בגלל היותם מבוססים על אותו החומר).
זו הסיבה שאני צריך גיוון.
לגבי הפניה למומחה החניכיים, בעיקרון הרופא שלי לא הציע לפנות לכזה. אתם חושבים שעלי לעשות זאת באופן עצמאי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך ממה שהבנתי הרי כל התכשירים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ05/10/2011כן. אם הנך חולה גם בסוכרת וגם במחלת חניכיים, אני ממליץ לך לפנות לבדיקה, אבחון וטיפול במחלת החניכיים אצל מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, אעשה זאת. אך מה לגבי שאלת הת
יגאל06/10/2011אוקיי, תודה, אעשה כדבריך.
אך בכל זאת, לפחות בנתיים, תוכל לעזור לי ההוראות הנוכחיות למצוא תכשירים שונים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, אעשה זאת. אך מה לגבי שאלת הת - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ06/10/2011נסה להשתמש לסירוגין בשטיפת פה מרידול ובשטיפת פה המכילה כלורהקסידין, דוגמת קורסודיל, תרודנט, מדידנט, כלורהקסידין לייסר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! לסירוגין זה אומר שבוע-שבוע או
יגאל07/10/2011בוקר-ערב?
שבוע קלירדנט, שבוע מרידול, שבוע ליסטרין, שבוע אקווה פרש וחוזר חלילה... זה נשמע טוב?
או שיותר יעיל לעשות הפסקה של רק שבוע אחד בין קלירדנט לקלירדנט ולא שלושה שבועות?
שטיפה פעמיים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! לסירוגין זה אומר שבוע-שבוע או - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ07/10/2011מהשאלה שלך משתמע שקבלת ממני המלצה לבצע שטיפות פה בשני חמרים שונים לסרוגין, ולא היא! את ההמלצה קיבלת ממישהו אחר, אליו עליך לפנות כדי לקבל הנחייה כיצד להשתמש בחומרים. ההמלצה שאני נתתי לך היא ללכת להיבדק אצל מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
יגאל13/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?