שאלה לגבי נסיגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי נסיגה
    חני
    23/10/2011

שלום. אני בת 30 ויש לי נסיגה איומה בחניכים למטה.כולל תזוזה של השיניים
    הייתי אצל פירודנט והוא המליץ על ניקוי עמוק וניצוח השתלת חניכיים. רופא השיניים שלי טוען שניתוח השתלת חניכיים הוא רק לקוסמטי והוא לא ירפא לי את הדלקת והתזוזה. הרופא שיניים הרגיל טוען שאני צריכה להקפיד על ניקוי וזה מה שבעצם יעזור. האם באמת ניתוח השתלת חניכיים לא יכול לשמור על העצב?מה באמת עוזר לשמור שהעצב לא תיסוג לגמרי חוץ מניקיון?האם יש מצב שהחניכיים יחזרו לבד למקום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי נסיגה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי נסיגה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    23/10/2011

כמו במקרים רבים, גם במקרה שתיארת, האמת נמצאת אי שם בין הקצוות. נסיגת חניכיים ותזוזות שיניים הן תוצאה של דלקת בחניכיים. אכן, עליך ליישם הרגלי ניקוי שיניים נכונים, טובים ומתאימים למצבך. זה מה שבעצם יעזור! עם זאת, יש מקרים של נסיגת חניכיים חמורה, אשר מומלץ לבצע בהם השתלת חניכיים לצורך כיסוי שורשי השיניים, וגם למטרות אסתטיות. בנוסף, למרבה הצער, הסיכויים קלושים שהחניכיים שנסוגו יחזרו לבד למקומם. אם כן, אני ממליץ שתלמדי איך לנקות את שינייך וגם תשאלי את הפריודונט מה מטרות ניתוח החניכיים, ואיך זה יעזור לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו