מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Oral lichen planusעדי14/11/2011
שלום
נבדקתי קלינית וגם בוצעה ביופסיה ונקבע כי יש לי ליכן פלנוס (בחניכיים). לא נאמר לי באיזה צורה מדובר (זה נראה כמו דלקת חניכיים) אבל אני מאוד חוששת מהתמרה סרטנית של המחלה. קראתי את תגובתכם לשאלות דומות אבל באמת חשוב לי לדעת כי במידה ומדובר בצורה הארוזיבית מה השכיחות של ההתמרה הסרטנית?
והאם מיקום כמו חניכיים הוא מקום שכיח של סרטן כאשר מדובר בליכן פלנוס?.
האם צורה כמו דלקת חניכיים בליכן פלנוס נחשבת לצורה הארוזיבית? אטופית ? או אחר
האם יש מקום לדאגה???
אודה לתגובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Oral lichen planus - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ20/11/2011הסיכון להתמרה סרטנית של ליכן פלאנוס הינו נמוך אך קיים, ועומד על 0.27% לשנה. לכן מומלץ מעקב קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליכן פלנוס- שאלת הבהרה
עדי20/11/2011שלום. בהמשך לתשובתך בנושא ליכן פלנוס... למה הכוונה סיכון להתמרה של 0.27% לשנה (מה הכוונה לשנה?) ואיך זה מתיישב עם הגרסה שהסיכון הוא של 1% (פי 50 מאדם רגיל)?
תודה וסליחה על השאלות החוזרות אני פשוט מודאג מעט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליכן פלנוס- שאלת הבהרה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ20/11/2011ב 1-2% ממקרי ליכן פלנוס המדווחים בספרות חלה התמרה ממאירה אחרי 6 שנים בממוצע, מיום האבחון. מכאן חושב הסיכון הממוצע לשנה. בכל מקרה הסיכון גבוה יותר מהסיכון של אדם רגיל לחלות בסרטן בחלל הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר אחרון...
עדי21/11/2011ראשית והכי חשוב, באמת תודה על ההתיחסות המהירה והרצינות
1. חשוב לי להבין נכון את דבריך- האם יש להתייחס לליכון פלנוס בפה כסיכון מוגבר של 0.27 אחוז או 1 אחוז? כלומר כמה חולים מתוך 100 צפויים לפתח סרטן הפה?
2.להבנתי הצורות עם הסיכון לשינוי ממאיר הן ארוזיבי ואטרופי... לכן במידה ושאר הצורות אינן בעלות סיכון דומה, האם זה אומר שבצורות אלה הסיכון הוא עוד יותר גבוה מ1 אחוז ? (מכיוון שבמחקר השתתפו גם צורות נוספות שממילא הסיכון לשינוי ממאיר נמוך בהרבה אצלם)
אני באמת מעריך את העזרה ... זה באמת חשוב לי מאוד. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר אחרון... - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ21/11/2011אינני יודע לענות על שאלה זו.
חשוב לזכור שסיכון זה אינו אלא סיכון. אם תחלה בסרטן הרי שגם סיכון נמוך הוא בעייתי. אם לא תחלה בסרטן הרי גם אם הסיכון גבוה אין זה משנה.
בכל אופן, אבחנה של ליכן פלאנוס פירושה שהסיכון לחלות בסרטן הפה גבוהה יותר מזו של האוכלוסיה הכללית, ועם זאת היא עדיין נמוכה. הסיכון לחלות בסרטן אחר, דוגמת סרטן המעי, סרטן הריאות, סרטן השד וכיו"ב גבוה בהרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברשותך רציתי את עזרתך בדבר נוסף
עדי29/11/2011ראשית . אין סוף תודות... אני מעריך מאוד את העזרה.
בנוסף, אני באמת מעוניין לדעת למה הכוונה כשאומרים שיש בליכן פלאנוס סיכוי ממאיר של בין 1-2 אחוז למשך 6 שנים? מה הכוונה ב6 שנים? האם לאחר התקופה הממוצעת הזאת הסיכון פוחת? כלומר, האם הסיכון לשינוי ממאיר הוא בטווח הממוצע של 6 שנים ואם לא היתה התמרה בתקופה זאת כנראה שלא תיהיה בעתיד?
(אני שואל משום שאני בן 26 בלבדד וככל הנראה יש לי עוד את כל החיים לעבור על המחלה)
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברשותך רציתי את עזרתך בדבר נוסף - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ29/11/2011לא מדובר כאן על סיכון לאירוע חוזר של מחלה, כמו הסיכון לחזרת מחלה ממארת. הסיכון, למיטב ידיעתי, איננו עולה או יורד עם השנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
עדי29/11/2011כתבת בהודעה קודמת שהסיכון הוא בין 1-2 אחוז ל-6 שנים ולכן בחישוב שנתי יוצא 0.27 לשנה. האם כעבור 6 שנים הסיכון לשינוי ממאיר פוחת? כי אם לא מדוע זה מחושב רק ל6 שנים ולא סיכון של 1-2 אחוז לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ29/11/2011המידע בספרות הוא עד שש שנות מעקב. כדי לחשב את הסיכון לכל החיים צריך לאסוף מידע עד להגיע הנבדק לקבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר. ועוד הסבר אחרון ברשותך
עדי30/11/2011ד"ר , אני באמת מתנצל על הטרדה אבל ברצוני להבין רק עוד דבר אחד...
איך מתיישבים הדברים כאשר נקבע כי הפוצנטיאל הממאיר בליכן פלאנוס הוא פי 50 מאדם רגיל ולכן עומד על סיכון כולל של 1-2 אחוז, בו בזמן שהסיכוי לסרטן חלל הפה במשך חייו של אדם שאינו חולה בליכן פלנוס עומד על 1.41 אחוז (אצל גבר)?
אני באמת אודה לך אם תוכל להסביר לי שאלה אחרונה זאת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב
עדי01/12/2011אודה לך מאוד אם באפשרותך לענות לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר. ועוד הסבר אחרון ברשותך - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ04/12/2011לפי הספרות הידועה לי, הקצב השנתי של התמרה לממאירות בחולי ליכן פלאנוס עומד על 0.27%. קצב זה גבוה פי 27 מקצב הופעת הגידולים הממאירים בחלל הפה בכלל האוכלוסיה, כפי שהוערך בספרות.
אכן, לחולי ליכן פלנוס הסיכון לחלות במחלה ממאירה בחלל הפה גבוה יותר מזו של האוכלוסיה הכללית. אבל חשוב לזכור שגידולים ממאירים בחלל הפה מהווים אחוז קטן בלבד מכלל הגידולים. הסיכון למות מגידול ממאיר בחלקי הגוף האחרים עדיין הרבה יותר גבוה, גם אצל חולי ליכן.
אני מאחל לך חיים שמחים ומלאי סיפוק. אין לסיכון לחלות במחלה זו או אחרת שום השפעה על מדדי ההצלחה, השמחה, האושר וכיו"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדי05/12/2011תודה רבה על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?