חניכיים לבנות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חניכיים לבנות?
    יעל
    19/12/2011

שלום,
    בערך מלפני שלושה ימים שתי לב שבחניכיים העליונות, השכבה שיותר קרובה לשיניים נהייתה לבנה. עם צחצוח המעטפת הלבנה כאילו זזה, ספק מתקלפת, אבל עדין יש מעטפת לבנה.
    לא כואב לי ולא יורד משם דם, אבל מראה מוזר ומפחיד. אם אני מחייכת חיוך גדול עם השיניים אנשים קולטים את זה. מה זה???
    רצוי לציין שלפני כחודש, חודש וחצי עברתי ניקוי אצל שיננית.

בנוסף, שני שיניים טוחנות עליונות (אחת מכל צד) כואבות לי נורא כשאני אוכלת בעיקר מתוק, אבל גם מאכלים חמים למשל. זה בא בתקופות, לפעמים הכאב לא נורא, ולפעמים בלתי נסבל.
    הייתי בבדיקה אצל רופא שיניים שבדק וצילם ואמר בוודאות שאין שום דבר בשיניים האלה, והוא כן רואה חור קטנטן בשן הטוחנת למטה.
    זה די מוזר, כי כשהוא רק נוגע לי עם המקל בשן הכואבת, כואב לי. והכאב ברור לי שמגיע מהשיניים למעלה.
    מישהו אמר לי שזה יכול להיות קשור לחניכיים, האומנם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים לבנות?

הוספת תגובה

• חניכיים לבנות? - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    20/12/2011

שאלתך דומה לכתב חידה אשר נותר, לפחות חלקית, בלתי מפוענח עבורי. לשאלת המעטפת הלבנה- הברישית בעדינות אך ביסודיות את השיניים ואת החניכיים פעמיים ביום. זה צפוי להסיר את המעטפת. עם זאת, אם המעטפת חוזרת ונוצרת, אמליץ שתפני לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה. את רשימת המומחים לרפואת הפה תוכלי למצוא באתר ההסתדרות לרפואת שיניים. את השאלות האחרות נסי להפנות לפורומים אחרים העוסקים ברפואת שיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו