דלקת חניכיים מזה מספר שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חניכיים מזה מספר שנים
    ירוש
    22/01/2012

שלום רב,
    לפני כעשר שנים הרכיבו לי כתר במקום 3 שיניים ומאז החניכיים שלי באותו האיזור מגיבות בדלקת קבועה ובדימומים רבים. המצב הוא פחות או יותר קבוע - דימום בכל צחצוח שיניים ולעיתים אף בלחיצה קלה של הלשון על האיזור.
    בכל ביקור אצל שיננית אני מתייעצת וכן עם רופאי שיניים. כל מי שראה אותי עד כה אמר שהכתרים יושבים טוב ולא רואים סיבה למה יש שם דלקת כל הזמן. אני מצחצחת שיניים בקביעות. היתה תקופה ארוכה שהשתמשתי בחוט דנטלי מיוחד לאיזור כתרים אך גם אז היו דימומים קבועים, ללא הקלה. הזמן היחיד בשנים האחרונות שבו לא היו דימומים היה בקיץ האחרון שבו שהיתי ביוטה, ארהב. יתכן שהמים שם שונים וגרמו הקלה.
    האם יש לך איזו עצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים מזה מספר שנים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    22/01/2012

הדלקת היא התגובה של החניכיים לחיידקים המצטברים בגבול הכתרים. במקרים נדירים תתכן תגובה אלרגית לחומרים מהם הכתרים עשויים. יש שתי אפשרויות לטיפול:
    האחת- ללמוד איך לנקות את המקום הבעייתי. השנייה- להחליף את הכתרים לכתרים חדשים העשויים מחומר אחר או אשר מתאימים יותר לשינייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו