מחלת חניכיים מתקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת חניכיים מתקדמת
    מאירה
    05/05/2012

היי דוקטור. אני בת 26 ועקב חרדת טיפולי שיניים הזנחתי את החניכיים שלי ופיתחתי מחלת חניכיים חריפה, כיסים בעומק 8 מ"מ. הרופא המטפל עשה לי גרידת חניכיים ושלח אותי לעשות צילומים נוספים כדי לראות האם אני זקוקה לניתוח חניכים. שאלתי היא כזו- האם יש לנסות להמנע מניתוח חניכיים כי הוא מסוכן? אני הייתי שמחה לטפל בזה לפני שיהיה מאוחר ובנוסף יש לי צניחת מסתם בלב ועקב זה אני חשופה יותר לחיידקים ולוקחת שני סוגי אנטיביוטיקה כרגע כדי למנוע זיהום. האם יש דרך לטפל במחלת חניכים עם כיסי 8 מ"מ מבלי ניתוח חניכיים? האם הניתוח עצמו מסוכן? אשמח לתשובה. מאירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת חניכיים מתקדמת

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים מתקדמת - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    06/05/2012

מאירה שלום
    ראשית אני רוצה להדגיש שחשוב מאוד שיטפל בך מומחה /ית למחלות חניכיים
    כדי לקבל את הטיפול המקצועי ביותר..
    מחלת חניכיים המופיעה בגיל צעיר היא אגרסיבית ויכולה להגמר באיבוד שיניים מהיר.
    שלבי הטיפול המומלצים הם : הכנה ראשונית שתנקה את האבנית והרקמה הדלקתית. לאחר מכן מומלץ להמתין חודשיים ואז ע"פ מדידת כיסים ובדיקה קלינית יש להחליט האם לפנות לניתוחי חניכיים .
    במחלה מסוג זה לא תמיד ניתן למנוע ניתוחי חניכיים ולעיתים הם הכרחיים כדי לשמר את השיניים. כמו כן הניתוחים אינם מסוכנים גם אם יש לך צניחת מסתם בתנאי שטופלת בפרוטוקול אנטיביוטי מתאים.
    אם אינך בטוחה את יכולה לפנות לחוות דעת שנייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו