מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת חניכיים מתקדמתמאירה05/05/2012
היי דוקטור. אני בת 26 ועקב חרדת טיפולי שיניים הזנחתי את החניכיים שלי ופיתחתי מחלת חניכיים חריפה, כיסים בעומק 8 מ"מ. הרופא המטפל עשה לי גרידת חניכיים ושלח אותי לעשות צילומים נוספים כדי לראות האם אני זקוקה לניתוח חניכים. שאלתי היא כזו- האם יש לנסות להמנע מניתוח חניכיים כי הוא מסוכן? אני הייתי שמחה לטפל בזה לפני שיהיה מאוחר ובנוסף יש לי צניחת מסתם בלב ועקב זה אני חשופה יותר לחיידקים ולוקחת שני סוגי אנטיביוטיקה כרגע כדי למנוע זיהום. האם יש דרך לטפל במחלת חניכים עם כיסי 8 מ"מ מבלי ניתוח חניכיים? האם הניתוח עצמו מסוכן? אשמח לתשובה. מאירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכיים מתקדמת - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא06/05/2012מאירה שלום
ראשית אני רוצה להדגיש שחשוב מאוד שיטפל בך מומחה /ית למחלות חניכיים
כדי לקבל את הטיפול המקצועי ביותר..
מחלת חניכיים המופיעה בגיל צעיר היא אגרסיבית ויכולה להגמר באיבוד שיניים מהיר.
שלבי הטיפול המומלצים הם : הכנה ראשונית שתנקה את האבנית והרקמה הדלקתית. לאחר מכן מומלץ להמתין חודשיים ואז ע"פ מדידת כיסים ובדיקה קלינית יש להחליט האם לפנות לניתוחי חניכיים .
במחלה מסוג זה לא תמיד ניתן למנוע ניתוחי חניכיים ולעיתים הם הכרחיים כדי לשמר את השיניים. כמו כן הניתוחים אינם מסוכנים גם אם יש לך צניחת מסתם בתנאי שטופלת בפרוטוקול אנטיביוטי מתאים.
אם אינך בטוחה את יכולה לפנות לחוות דעת שנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?