נסיגה ודלקת מקומית בשן תחתונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגה ודלקת מקומית בשן תחתונה
    אתי
    09/05/2012

שלום,
    אני בת 32, לפני כשבע שנים החלה אצלי נסיגה מקומית בחניכיים שמתחת לשן האמצעית התחתונה - מס' 41 או 42 (ורק שם).
    לפני כארבע שנים השן גם החלה להתעקם מעט ולבלוט החוצה, ולאחרונה התפתחה דלקת מקומית בצידי השן למטה סביב החניכיים, שמתבטאת באדמומיות וכאב קל.
    עשיתי שטיפה של כלורקסידין למשך 10 ימים וזה קצת שיפר את הכאב.
    הייתי אצל פריודונט והוא המליץ לחתוך את הליגמנט התחתון שמחבר בין החניכיים לשפה. לטענתו, כך יתפנה מקום לצחצח שם בלי הפרעה.
    האם כדאי ללכת על זה? ממה שהבנתי אין דחיפות ויש לי זמן להחליט. אני גם מצחצחת שם ביסודיות ולא באגרסיביות.
    מה שמפחיד אותי זה מה יקרה אחרי החיתוך, איזו השפעה תהיה לזה על השפה? היא לא תהיה רופפת? הרי הליגמנט נמצא שם מסיבה מסוימת, לא? מה היתרונות של החיתוך?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נסיגה ודלקת מקומית בשן תחתונה - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    09/05/2012

נטע שלום
    חיתוך הליגמנט (פרנקטומי בשפה המקצועית) הוא פעולה מקובלת ויעילה.
    הליגמנט אכן מצוי שם מסיבה מסוימת אבל ישנם אנשים שהחיבור של הליגמנט גבוה מדי ומחובר לרקמת החניכיים ואז גורם לנסיגת חניכיים שמתקדמת עם הזמן. החיתוך מתבצע בצורה כזו שלא רק חותכים אותו אלא תופרים אותו בעצם בעמדה נמוכה יותר. אין כל השפעה על צורת השפה או ההרגשה.
    מהבחינה הזו את יכולה להסיר דאגה מליבך. אם את מרגישה כפי שאת מתארת שישנה התקדמות בנסיגה אולי באמת כדאי לשקול כן לבצע את הפעולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה. למעשה אין

אתי
    09/05/2012

התקדמות ממשית של הנסיגה כי אני שומרת על המקום ומנקה שם ביסודיות מאז שכל הסיפור התחיל.
    אכן הצלחת להסיר קצת דאגה מלבי, אבל עדיין לא הבנתי איך הפרנקטומי יעזור למנוע החמרה של הנסיגה, או לחילופין איך ליגמנט גבוה גורם בעצם לנסיגה. אשמח להבהרה...
    תודה ויום טוב!
    נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה. למעשה אין - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    09/05/2012

הליגמט הוא בעצם קבוצה של סיבי שרירים אם את מבצעת פעולות של אכילה דיבור
    השרירים במידה ומחוברים במקום הלא נכון מושכים את החניכיים למטה.
    ברגע שאין שם שרירים החניכיים נשארים במצב סטטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. עכשיו הכל ברור!

אתי
    09/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו