מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיגה ודלקת מקומית בשן תחתונהאתי09/05/2012
שלום,
אני בת 32, לפני כשבע שנים החלה אצלי נסיגה מקומית בחניכיים שמתחת לשן האמצעית התחתונה - מס' 41 או 42 (ורק שם).
לפני כארבע שנים השן גם החלה להתעקם מעט ולבלוט החוצה, ולאחרונה התפתחה דלקת מקומית בצידי השן למטה סביב החניכיים, שמתבטאת באדמומיות וכאב קל.
עשיתי שטיפה של כלורקסידין למשך 10 ימים וזה קצת שיפר את הכאב.
הייתי אצל פריודונט והוא המליץ לחתוך את הליגמנט התחתון שמחבר בין החניכיים לשפה. לטענתו, כך יתפנה מקום לצחצח שם בלי הפרעה.
האם כדאי ללכת על זה? ממה שהבנתי אין דחיפות ויש לי זמן להחליט. אני גם מצחצחת שם ביסודיות ולא באגרסיביות.
מה שמפחיד אותי זה מה יקרה אחרי החיתוך, איזו השפעה תהיה לזה על השפה? היא לא תהיה רופפת? הרי הליגמנט נמצא שם מסיבה מסוימת, לא? מה היתרונות של החיתוך?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה ודלקת מקומית בשן תחתונה - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא09/05/2012נטע שלום
חיתוך הליגמנט (פרנקטומי בשפה המקצועית) הוא פעולה מקובלת ויעילה.
הליגמנט אכן מצוי שם מסיבה מסוימת אבל ישנם אנשים שהחיבור של הליגמנט גבוה מדי ומחובר לרקמת החניכיים ואז גורם לנסיגת חניכיים שמתקדמת עם הזמן. החיתוך מתבצע בצורה כזו שלא רק חותכים אותו אלא תופרים אותו בעצם בעמדה נמוכה יותר. אין כל השפעה על צורת השפה או ההרגשה.
מהבחינה הזו את יכולה להסיר דאגה מליבך. אם את מרגישה כפי שאת מתארת שישנה התקדמות בנסיגה אולי באמת כדאי לשקול כן לבצע את הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה. למעשה אין
אתי09/05/2012התקדמות ממשית של הנסיגה כי אני שומרת על המקום ומנקה שם ביסודיות מאז שכל הסיפור התחיל.
אכן הצלחת להסיר קצת דאגה מלבי, אבל עדיין לא הבנתי איך הפרנקטומי יעזור למנוע החמרה של הנסיגה, או לחילופין איך ליגמנט גבוה גורם בעצם לנסיגה. אשמח להבהרה...
תודה ויום טוב!
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה. למעשה אין - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא09/05/2012הליגמט הוא בעצם קבוצה של סיבי שרירים אם את מבצעת פעולות של אכילה דיבור
השרירים במידה ומחוברים במקום הלא נכון מושכים את החניכיים למטה.
ברגע שאין שם שרירים החניכיים נשארים במצב סטטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. עכשיו הכל ברור!
אתי09/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)