הקצעת חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקצעת חניכיים
    אתי
    09/05/2012

אני בת 61.
    רופא השיניים שלי המליץ לי לעשות הקצעת חניכיים בלסת העליונה.
    יש לי חשש שהחניכיים יתרופפו לאחר הטיפול האגרסיבי ולא יחזרו למצבן הקודם (שהן צמודות לשיניים).
    האם יש מקום לחשש כזה?
    איך ניתן לוודא שאני באמת צריכה את ההקצעה ולא טיפול קונבנציונלי של שיננית?
    תודה מראש,
    אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקצעת חניכיים

הוספת תגובה

• הקצעת חניכיים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    11/05/2012

אתי שלום
    הקצעת שורשים הוא טיפול מקובל, בטוח ולחלוטין לא אגרסיבי, לטיפול במצבים בהם קיימים כיסים עמוקים סביב שיניים. אומנם תיתכן לאחר הטיפול בשלב הראשון עלייה מסוימת בניידות של שיניים שמלכתחילה היו ניידות, אך מהר מאד יש התייצבות ואף שיפור בניידות השיניים. הקצעת שורשים בכיסים עמוקים, דורשת לרוב אלחוש מקומי ולכן מבוצעת לרוב על ידי הפריודונט. טיפול "קונבנציונאלי" אצל שיננית כולל לרוב טיפול במשקעים על חניכיים, הסרת אבנית וחיזוק הרגלי היגיינה ולא מטפל בבעיית הדלקת התת חניכית.
    הכל כמובן נכון כאשר הטיפול מבוצע ע"י רופא חניכיים מומחה מיומן ובעל ידע בטיפול.
    הדרך הבדוקה לדעת האם זהו טיפול מחויב, היא לעבור בדיקת חניכיים ע"י רופא חניכיים מומחה.
    את רשימת המומחים ניתן למצוא באתר "האיגוד הישראלי לפריודונטיה".
    בהצלחה, והעיקר לא לחשוש. טיפולי חניכיים אינם מכאיבים ומביאים תועלת בריאותית גדולה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו