חנכיים דקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חנכיים דקות
    גל
    13/05/2012

שלום, אני בן 18.5. אני אחרי טיפול יישור שיניים שארך כשנתיים בערך. לקראת סוף הטיפול (חצי שנה אחרונה) שמתי לב שמתחילה אצלי דלקת חניכיים, נאמר לי שעליי להקפיד בצחצוח ובשטיפות וכנראה המצב הוא בגלל הגשר. חודש אחרי שהורדתי את הגשר שמתי לב למצב של החנכיים שלי שנורא הפחיד אותי; מדובר בחניכיים דקות מאוד, אני ממש מסוגל לראות את השיניים דרכן באופן מלחיץ. רופא שיניים ראשון פשוט עשה לי ניקוי רגיל מיד לאחר הגשר, פניתי לרופא שיניים אחר לפני כמה ימים ומהתבוננות שלו הוא אמר שיש דלקת אבל המצב עוד טוב, יש נפיחות קטנה בכמה מקומות וזהו, הוא המליץ על ניקוי (או ניקוי עמוק) ולהקפיד על צחצוח נכון ושטיפות במי פה. כששאלתי אותו על העניין של הדקות ואת זה שהשניים מאוד בולטות דרך החניכיים, הוא השיב לי שזה נורמלי לחלוטין. אני אישית ממש מפחד מזה, זה לא נראה טוב ואני אף פעם לא זוכר את החנכיים שלי במצב כזה (שד"א היו במצב מעולה לפני תהליך היישור) ואני בספק אם זה נורמלי, למרות שהוא אמר כך. בדלקת (בכל הנוגע לנפיחות) אני כמובן אטפל, אני מקפיד לצחצח נכון ואעבור כנראה עוד ניקוי או ניקוי עמוק. אבל אני נורא חרד למה שתארתי למעלה ואין לי מושג איך זה יכול להשתפר ומה זה. זה נראה כאילו החניכיים נעלמות לאט לאט לגמרי. מה זה המצב הזה? אפשר לטפל בו בכלל? איך מטפלים בו? אציין גם שאין כאבים, ויש טיפה דימום בצחצוח. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חנכיים דקות

הוספת תגובה

• חנכיים דקות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    14/05/2012

כדי ליישר שיניים צפופות צריך להגדיל לעיתים את קשת השיניים ופעולה זו מביאה את השיניים למקום קרוב מאוד למעטפת העצם. אצל בעלי חניכיים דקות אפשר להבחין במתאר שורשי השיניים דרך החניכיים כפי שתיארת אתה. קרוב לודאי זהו אכן המצב הנורמלי שלך מפני שזהו מבנה החניכיים שלך. עם זאת, יישור השיניים, אם הוא אכן היה כרוך בהגדלת קשת השיניים, יכול היה להבליט עוד יותר את מתאר השיניים כפי שהוא נראה מבעד לחניכיים.
    במקרה כזה מומלץ על תחזוקה אצל רופא חניכיים ומעקב קבוע אחר מראה החניכיים. אם אכן מתגלה במעקב כי מתרחשת תופעה של ספיגת חניכיים ונסיגתם, למרות הגיינה אוראלית נאותה, אפשר לבצע השתלת חניכיים לכיסוי השורשים החשופים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי... תודה רבה

גל
    15/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו