נסיגת חניכיים איבוד עצם 70%

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגת חניכיים איבוד עצם 70%
    אאאא
    21/05/2012

ד"ר שלום, אתמול הייתי אצל מומחה לחניכיים ואובחנה אצלי בעיה של נסיגת חניכיים, הרופא אומר שיש לי בשן הקדמית בעיה רצינית וספיגת עצם של 70% מהשן, הוא אומר שבאיזשהו שלב אני אצטרך לעקור אותה. אני נורא מודאגת מאז שהוא אמר לי את זה, בנוסף אמר שיצטרך לבצע לי הקצאות בשיניים על מנת למנוע את הנסיגה, האם יש אפשרות להשתלה במידה ואם תיפול לי השן?? יש לציין שאני מאוד צעירה בת 23 וחצי. פרט נוסף לפני כשנה היה לי גשר, עברתי טיפול אורטודנטי אצל רופאה פרטית. הרופאה לא אבחנה לי את הבעיה וביצעה את הגשר. המומחה לחניכיים טוען שזה גרוע, ואסור היה לי לבצע טיפול אורטודנטי, זה מחמיר את הנסיגה. איך אני יכולה לשקם את השן הזאת? זאת השן הקדמית שלי.. אני נורא דואגת הוא אמר לי שזה בעיה גם לעשות השתלמת עצם כי 70 % מהעצם של השן אבדה..אני זקוקה לעזרה דחוף...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים איבוד עצם 70% - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    21/05/2012

שלום, מהתאור שלך מצטיירת תמונה של נזק מתקדם לאותה שן, אבל עדיין לא הייתי נכנס לפניקה מיותרת. להתחיל בהקצעת שורשים נשמע ככיוון נכון, כך שנשמע שאת בידיים נכונות. אנו יודעים היום לשמר ואף לשפר מצב שיניים עם אובדן תמיכה של 70%, כך שלא הכל אבוד, וגם אם אין ברירה ויש צורך לוותר על שן, אפילו קדמית, יש היום פתרונות שעשויים לתת פתרון תפקודי ואסטטי מלאים.
    לסיכום, אל תתייאשי ואל תילחצי, בידיים הנכונות ניתן היום לתת פתרון לכל מצב. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו