הקצעת שורשים, נסיגת ש, הלבנת שיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקצעת שורשים, נסיגת ש, הלבנת שיניים
    איילת
    14/06/2012

שלום רב,

בשל נסיגת חניכיים (באותו מצב כבר כמה שנים, אולי בגלל תורשה, אולי בגלל צחצוח אגרסיבי מדי) הלכתי למומחה חניכיים, שקבע שיש לי דלקת חניכיים בינונית, למרות שאני לא מרגישה כל כאב, ושאם אמשיך כך בלי טיפול - 70% שאאבד תוך כמה שנים שיניים. הטיפול שהמליץ: הקצעת חניכיים+ החדרת פריוצ'יפ בשני טיפולים אצל השיננית. שלוש שאלות: האם סביר שבשני הטיפולים האלו תיפתר הבעיה, או שיהיה עליי להתייצב אחת לכמה חודשים לטיפולי הקצעת שורשים חוזרים. דבר שני: הבנתי שהטיפול מכווץ את החניכיים, כך שהשורשים נחשפים אפילו יותר, אז תיווצר עוד נסיגה, אז מה עשינו בזה בעצם?... האם יש גם טיפולים אחרים אפשריים ששווה לבדוק? ועניין שלישי ואחרון: אני מעוניינת גם בטיפול הלבנת שיניים, והרופא הציע לי ערכת הלבנה ביתית לחמישה ימים. והיה ואחליט ללכת על הקצעת השורשים, זה משנה מבחינת מצב השיניים/החניכיים איזה טיפול יבוא קודם, אם בכלל? (האם הלבנת שיניים מזיקה במצב נסיגה/מחלת חניכיים?),

תודה,
    איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים, נסיגת ש, הלבנת שיניים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    18/06/2012

6-12 שבועות לאחר הקצעת השורשים והחדרת הפריוצ'יפ מומלץ לבדוק את תוצאות הטיפול. אם הבעייה תיפתר, מומלץ להמשיך ולבצע טיפולי תחזוקה (הדרכה ותרגול לפי הצורך בניקוי שיניים, והסרת אבנית) אחת לשלושה חודשים. בחלק מהמקרים הבעייה לא נפתרת במלואה ודרוש טיפול נוסף: הקצעת שורשים חוזרת או ניתוח חניכיים.
    הטיפול גורם לריפוי החניכיים, התכווצותם והתקרבותם לעצם הלסת התומכת בשיניים. לכן נראה שיש לכאורה נסיגה נוספת אבל למעשה חלה התאמה של החניכיים לגובה הריאלי של העצם וזה טוב.
    מומלץ לסיים את טיפולי החניכיים ורק אחר כך לעבור להלבנת השיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו