מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חניכיים אדומות ונפוחות מעל כתריםשלי23/06/2012
שלום, אני בת 26...נאלצתי בגיל 18 לעשות 4 כתרים קדמיים בלסת עליונה בעקבות טיפולי שורש...החניכיים שלי בדיוק באיזור שמעל הכתרים נפוחות ואדומות, ואין לי מושג מה לעשות כדי לשפר את המצב.
הכתרים שלי במצב מעולה, כי החלפתי אותם לפני כשנתיים. האדמומיות הייתה שם ממש מתחילת התהליך עוד בגיל 19.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים אדומות ונפוחות מעל כתרים - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין24/06/2012שלום שלי,
ישנם מצבים בהם חניכיים עלולים להגיב לגרוי קבוע בצורה שתיארת, בסימני דלקת כמו אודם ונפיחות. כדאי להתייעץ עם רופא חניכיים ולבדוק היכן ממוקמים שולי הכתרים ביחס לחניכיים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחניכיים אדומים ונפוחים מעל כתרים
קרן01/01/2013בדומה להודעה של שלי מיום 24.6.12 (הודעה זו אמורה לצאת כהמשך לתגובה להודעה), גם לי יש כתרים במקום 4 שיניים קדמיות עליונות, והחניכיים מעל הכתרים נפוחים ובעלי גוון אדום כהה לעומת שאר החניכיים. אני בת 30, והכתרים נעשו לפני כ-10 שנים. אני לא יודעת אם החניכיים האדימו עם השנים או מייד אחרי הכתרים, אך כבר לפני כ-5 שנים הסבו את תשומת לבי לכך שהחניכיים מעל הכתרים אדומים מדי ושהכתרים כנראה יצרו רגישות. הכתרים למראית עין כחלופה לשיניים נראים טוב, פרט לאודם הנ"ל בחניכיים, ואין לי כאבים.
עשיתי לאחרונה צילום סטטוס רגיל, אחרי שרופא השיניים שלי אמר לי שאני צריכה לפנות למומחה עקב דלקת חניכיים.
לפי מומחה חניכיים:1. הכתרים יושבים גבוה מדי על העצם, והראה לי זאת בצילום (עד כמה שאני זוכרת, כך הבנתי). לא נעשה ניתוח חניכיים לפני ביצוע הכתרים.
2. אבחן מחלת חניכיים קלה
3. אמר שאני צריכה לעשות הקצעת שורשים, כרגע רק בחניכיים העליונים.
4. המומחה השיב לי שכרגע אפשר להשאיר את הכתרים, ואמר שאחרי הקצעת שורשים, החניכיים מעל הכתרים אמורים לקבל גוון בהיר יותר.
הלכתי לשמוע חוות דעת נוספת אצל מומחה פה ולסת.
לפי מומחה פה ולסת:
1. הכתרים שלי לא יושבים טוב, ואני צריכה להחליף אותם כמה שיותר מהר, אחרת אאבד את השיניים שלי.
2. הבעיה העיקרית אינה מחלת חניכיים, אלא כתרים שלא יושבים טוב.הוא הציע שאעשה הקצעת שורשים + גרידה בחניכיים העליונים והתחתונים, וגם להחליף את הכתרים ולבצע ניתוח להסרת אודם ועודף מהחניכיים.
3. לדבריו, ניתן להוריד מעט מהאודם עם הקצעת שורשים בלבד, אך הוא ממליץ להחליף את הכתרים.
אודה מאוד על חוות דעת נוספת כאן בפורום.
מצ"ב צילומי סטטוס רגיל הסרוקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?