חניכיים אדומות ונפוחות מעל כתרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חניכיים אדומות ונפוחות מעל כתרים
    שלי
    23/06/2012

שלום, אני בת 26...נאלצתי בגיל 18 לעשות 4 כתרים קדמיים בלסת עליונה בעקבות טיפולי שורש...החניכיים שלי בדיוק באיזור שמעל הכתרים נפוחות ואדומות, ואין לי מושג מה לעשות כדי לשפר את המצב.
    הכתרים שלי במצב מעולה, כי החלפתי אותם לפני כשנתיים. האדמומיות הייתה שם ממש מתחילת התהליך עוד בגיל 19.
    מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חניכיים אדומות ונפוחות מעל כתרים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    24/06/2012

שלום שלי,
    ישנם מצבים בהם חניכיים עלולים להגיב לגרוי קבוע בצורה שתיארת, בסימני דלקת כמו אודם ונפיחות. כדאי להתייעץ עם רופא חניכיים ולבדוק היכן ממוקמים שולי הכתרים ביחס לחניכיים. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים אדומים ונפוחים מעל כתרים

קרן
    01/01/2013

בדומה להודעה של שלי מיום 24.6.12 (הודעה זו אמורה לצאת כהמשך לתגובה להודעה), גם לי יש כתרים במקום 4 שיניים קדמיות עליונות, והחניכיים מעל הכתרים נפוחים ובעלי גוון אדום כהה לעומת שאר החניכיים. אני בת 30, והכתרים נעשו לפני כ-10 שנים. אני לא יודעת אם החניכיים האדימו עם השנים או מייד אחרי הכתרים, אך כבר לפני כ-5 שנים הסבו את תשומת לבי לכך שהחניכיים מעל הכתרים אדומים מדי ושהכתרים כנראה יצרו רגישות. הכתרים למראית עין כחלופה לשיניים נראים טוב, פרט לאודם הנ"ל בחניכיים, ואין לי כאבים.
    עשיתי לאחרונה צילום סטטוס רגיל, אחרי שרופא השיניים שלי אמר לי שאני צריכה לפנות למומחה עקב דלקת חניכיים.
    לפי מומחה חניכיים:1. הכתרים יושבים גבוה מדי על העצם, והראה לי זאת בצילום (עד כמה שאני זוכרת, כך הבנתי). לא נעשה ניתוח חניכיים לפני ביצוע הכתרים.
    2. אבחן מחלת חניכיים קלה
    3. אמר שאני צריכה לעשות הקצעת שורשים, כרגע רק בחניכיים העליונים.
    4. המומחה השיב לי שכרגע אפשר להשאיר את הכתרים, ואמר שאחרי הקצעת שורשים, החניכיים מעל הכתרים אמורים לקבל גוון בהיר יותר.

הלכתי לשמוע חוות דעת נוספת אצל מומחה פה ולסת.
    לפי מומחה פה ולסת:
    1. הכתרים שלי לא יושבים טוב, ואני צריכה להחליף אותם כמה שיותר מהר, אחרת אאבד את השיניים שלי.
    2. הבעיה העיקרית אינה מחלת חניכיים, אלא כתרים שלא יושבים טוב.הוא הציע שאעשה הקצעת שורשים + גרידה בחניכיים העליונים והתחתונים, וגם להחליף את הכתרים ולבצע ניתוח להסרת אודם ועודף מהחניכיים.
    3. לדבריו, ניתן להוריד מעט מהאודם עם הקצעת שורשים בלבד, אך הוא ממליץ להחליף את הכתרים.
    אודה מאוד על חוות דעת נוספת כאן בפורום.
    מצ"ב צילומי סטטוס רגיל הסרוקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו