מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אדמימות וכאבים מעל הכתראהרון11/07/2012
שלום (:
לפני כשלושה חודשים עשיתי כתר בשן 25 , עכשיו הבעיה היא שמסביב לכתר יש אדמימות ואני מרגיש כאבים , לא כאבים חזקים אבל כאבים מציקים מסביב לכתר ,ושאני לוחץ באזור אני מרגיש כאבים יותר חזקים , הרופא שביצע לי את הכתר הביא לי אנטיביוטיקה שאותה לקחתי 3 פעמים ביום במשך שבוע , אבל ללא שום שינוי , ולפני כשבוע עשיתי טיפול שיננית שבו היא אמרה לי שהכתר לוחץ את החניכיים ולכן יש אדמימות באזור היא המליצה להשתמש במיי פה "טורדנט" , בוקר וערב , אבל אחרי כשבוע הכל כרגיל אולי שיפור קטן אבל עדיין אני מרגיש לחץ באזור הכתר על החניכיים , עכשיו השאלה שלי היא האם הכתר הוא הבעיה שהוא לוחץ יותר מדי על החניכיים ולכן צריך לפנות לרופא בטענה שהכתר לא מתאים או שזו תופעה טבעית ואפשר לטפל בה כדי שהיא תעבור כי אני כבר שלושה חודשים תקוע עם הכאבים והאדמימות מעל הכתר ?
אשמח למענה , אני כבר לא יודע מה לעשות , תודה !(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמימות וכאבים מעל הכתר - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא11/07/2012הכאבים לאחר ביצוע אינם נורמלים וזהו לא מהלך טבעי.
ישנן שתי אפשרויות : 1. שהכתר אינו מתאים . 2. שיש בשורש סדק.
כדאי ללכת לבדוק זאת אצל מומחה לחניכיים לקבל חוות דעת כיצד לנהוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אהרון11/07/2012שכחתי לציין שעשיתי גם טיפול שורש לפני הכתר ועשיתי כמה מדידות , הרופא והשיננית אמרו לי שזה דלקת חניכיים , וגם השיננית טענה שהכתר לוחץ על החניכיים ומכאן האדמימות ושזה תגובה טבעית של החניכיים , ופשוט לטפל בזה במי פה תרופתיים , מה הכוונה סדק בשורש אין דרך אחרת לטפל בזה ? כי אני זוכר שהלכתי לרופא כמה פעמים בטענה שיש לי כאבים הוא עשה צילום ואמר שהכל בסדר , אני כבר לא יודע למי להאמין , רופא חניכיים יש בכל מרפאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא11/07/2012כמו שאמרתי אין סיבה שתהיה דלקת חניכיים מסביב לכתר סתם כך צריך למצוא את הסיבה.
אם שולי הכתר קרובים מדי לעצם אז הדבר יכול לגרום לדלקת חניכיים.
אם זה סדק זה אומר שהמבנה של השורש סדוק
ניתן להכנס לאתר של
"האיגוד הישראלי לפריודונטיה" שם תמצא רשימה עדכנית של רופאים מומחים לחניכיים אליהם תוכל לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?