האם כיס חניכיים יכול לעורר כאב בשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם כיס חניכיים יכול לעורר כאב בשן
    יאיר
    26/07/2012

שלום רב

לאחרונה אני עובר שיקום בפה אצל רופא מומחה ומוכר שכולל שתל וטיפול בכיסי חניכיים.
    עברתי ניקוי והקצעות שלא עזרו כל כך ועכשיו מנסים שוב.
    הכיסים הכי עמוקים שהתגלו לי הם בגודל של 6.
    לאחרונה שן שטופלה בכיס ולא כאבה בעבר מתעוררת לפעמים.
    למשל בלעיסה (לעיתים) או פשוט כאב כזה זצים.
    רציתי לדעת אם כיס חניכיים יכול לדמות כאב בעוצמה של חור בשן או בעיה בשורש. אני חייב לציין שברגע שנוגעים לי בכיס עם הכלים לבדיקה אני מרגיש כמו דקירת מחט כזו ושכואב שם.
    הרופא עשה צילום של השן ולא מצא ממצאים. זו שן עם סתימה עמוקה ישנה. אבל בצילום לא ראה כלום. כמו כן האם ייתכן שתהליך שכולל הקצעות וניקוי "יעורר" שיניים. זה הפחד שלי. כי מרגיש לי שמאז שהתחלתי את הטיפול עוררתי את החניכיים שלי..

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם כיס חניכיים יכול לעורר כאב בשן - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    26/07/2012

כאבים מסוג זה בלעיסה, כאב חד ודוקר, מעידים לפעמים על הווצרות סדק בשן. בהתחלה לא ניתן לראות אותו וגם לא את ההרס הנוצר בעקבותיו אלא רק לחוש בכאב בלעיסה. אבל הסדק הוא מסלול לחדירת חיידקים לעומק החניכיים וליצירת כיס חניכיים וספיגת עצם. אם יש בשן סתימה עמוקה ישנה אפשר לנסות להוציא את הסתימה כדי לבדוק אם יש סדק מתחתיה.
    הקצעת שורשים עלולה להגביר באופן זמני את רגישות השיניים לקור אבל אם רמת ניקוי השיניים הביתית, ההגיינה האוראלית, היא טובה, הרגישות פוחתת בהדרגה.
    לכן, כדאי להמתין 2-3 חודשים לאחר ביצוע הקצעת השורשים ואז לבחון שוב את הרגישות ולפעול בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסכנות בשליפת סתימה כזו?

יאיר
    26/07/2012

שן עם סתימה בת עשרות שנים.
    במידה ולא יהיה שום ממצא או צורך בטיפול שורש
    האם ניתן לנקות ולסתום אותה בשנית או שמרגע הפתיחה
    דינה כטיפול שורש או לפחות כתר שייגן עליה.
    אני בדילמה עם השן הזו. הכאבים נסבלים ולא קבועים.
    מצד שני אני מפחד שקדיחה בה תחליש אותה.
    מדובר בשן טוחנת מתחת לשן 26 שנעקרה.
    יכול להיום שגם השן שנעקרה גרמה ללחץ על השן הזו עקב חוסר איזון בלעיסה?
    תודה על התשובות שלך והסבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסכנות בשליפת סתימה כזו? - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    27/07/2012

אחרי סילוק הסתימה הישנה אפשר לבדוק את השן. אם אין עששת/סדק בשן, אפשר לבצע שחזור חוזר של השן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו