מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתר בשן 12אופירה29/07/2012
למומחה/ים שלום,
יש לי כתר בשן קידמית (12) כבר שנים רבות, כתוצאה משבירתה בגיל צעיר.
קיים מבנה מתכתי ומעולם לא הייתי מרוצה משום כתר שעשו לי (תמיד נראה לי לא אסטטי בצבע ובעיקר בקו החניכיים), אני מאוד רוצה להחליף את הכתר לכתר זקרונייה שהוא אסטטי ויפה יותר חשוב לי לציין שלפני כשבועיים עברתי הקצעת שורשים מעל השן בידיעה שאני רוצה להחליף את הכתר.
המצב כרגע הוא שעפ"י הצילומים יש לי דלקת מעל קו החניכיים שלא ניתן להגיע אליה, אלא רק בפתיחה של החניכיים למעלה. הלכתי לשני רופאים לחוות דעת וקיבלתי הצעות מבלבלות מאוד:
1. לא לגעת במבנה המתכתי ולהחליף את הכתר לכתר חרסינה עם מתכת אצילה/ כתר זרקונייה אטום ולטפל בדלקת דרך פתיחת החנכיים מלמעלה.
2. לעקור את המבנה המתכתי (כיוון שהוא ישן ויש דלקת שמועדת לפורענות, כאמור) לנקות את אזור הדלקת להכניס שתל להכין מבנה שהוא יותר אסטטי וכך גם לא יהיה צבע כהה בחניכיים כתוצאה מהמבנה ולשים כתר זרקונייה שקוף.
אני חייבת לציין ששני הרופאים נחשבים למומחים בתחום החניכיים ואני רק יצאתי מבולבלת מההצעות הנ"ל.
אני יודעת שקשה לתת ייעוץ עפ"י הכתוב ומבלי לראות צילומים, אשמח מאוד אם בכל זאת תרשמו לי את חוות דעתכם בעניין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר בשן 12 - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין29/07/2012אופירה שלום.
את צודקת, קשה מאד לתת חוות דעת פרטנית במסגרת הפורום. חשוב להדגיש, מטרת הפורום היא לא לתת חוות דעת פרטניות אלא להכווין עקרונות כלליים. הסיטואציה בה את נמצאת אכן עשויה להיות מבלבלת. עם זאת אני חייב להדגיש שזה בהחלט סביר ואף רצוי לקבל מספר דעות/ תכניות טיפול שונות, אפילו מנוגדות, ולעתים זה יכול להגיע אפילו מאותו הרופא.
מן הסתם לכל תוכנית טיפול יש יתרונות וחסרונות.
לכן הייתי מייעץ לך א. לשקול היטב את היתרונות מול החסרונות של כל תוכנית,
ב. להעריך מי הרופא שהתכנית שלו יותר נראתה לך.
ג. לבדוק עם כל רופא איך הוא מעריך את סיכויי הצלחת התוכנית המוצעת ומה האלטרנטיבה בה יבחר במידה והטיפול לא יצלח
ד. ככלל אצבע הייתי אומר שתכנית שמרנית עדיפה על תוכנית רדיקלית. תמיד ניתן לעלות לשלב הטיפולי הבא בסקאלת הטיפולים כאשר האלטרנטיבה השמרנית אינה עולה יפה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?