כתר בשן 12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתר בשן 12
    אופירה
    29/07/2012

למומחה/ים שלום,
    יש לי כתר בשן קידמית (12) כבר שנים רבות, כתוצאה משבירתה בגיל צעיר.
    קיים מבנה מתכתי ומעולם לא הייתי מרוצה משום כתר שעשו לי (תמיד נראה לי לא אסטטי בצבע ובעיקר בקו החניכיים), אני מאוד רוצה להחליף את הכתר לכתר זקרונייה שהוא אסטטי ויפה יותר חשוב לי לציין שלפני כשבועיים עברתי הקצעת שורשים מעל השן בידיעה שאני רוצה להחליף את הכתר.
    המצב כרגע הוא שעפ"י הצילומים יש לי דלקת מעל קו החניכיים שלא ניתן להגיע אליה, אלא רק בפתיחה של החניכיים למעלה. הלכתי לשני רופאים לחוות דעת וקיבלתי הצעות מבלבלות מאוד:

1. לא לגעת במבנה המתכתי ולהחליף את הכתר לכתר חרסינה עם מתכת אצילה/ כתר זרקונייה אטום ולטפל בדלקת דרך פתיחת החנכיים מלמעלה.

2. לעקור את המבנה המתכתי (כיוון שהוא ישן ויש דלקת שמועדת לפורענות, כאמור) לנקות את אזור הדלקת להכניס שתל להכין מבנה שהוא יותר אסטטי וכך גם לא יהיה צבע כהה בחניכיים כתוצאה מהמבנה ולשים כתר זרקונייה שקוף.
    אני חייבת לציין ששני הרופאים נחשבים למומחים בתחום החניכיים ואני רק יצאתי מבולבלת מההצעות הנ"ל.

אני יודעת שקשה לתת ייעוץ עפ"י הכתוב ומבלי לראות צילומים, אשמח מאוד אם בכל זאת תרשמו לי את חוות דעתכם בעניין.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתר בשן 12

הוספת תגובה

• כתר בשן 12 - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    29/07/2012

אופירה שלום.
    את צודקת, קשה מאד לתת חוות דעת פרטנית במסגרת הפורום. חשוב להדגיש, מטרת הפורום היא לא לתת חוות דעת פרטניות אלא להכווין עקרונות כלליים. הסיטואציה בה את נמצאת אכן עשויה להיות מבלבלת. עם זאת אני חייב להדגיש שזה בהחלט סביר ואף רצוי לקבל מספר דעות/ תכניות טיפול שונות, אפילו מנוגדות, ולעתים זה יכול להגיע אפילו מאותו הרופא.
    מן הסתם לכל תוכנית טיפול יש יתרונות וחסרונות.
    לכן הייתי מייעץ לך א. לשקול היטב את היתרונות מול החסרונות של כל תוכנית,
    ב. להעריך מי הרופא שהתכנית שלו יותר נראתה לך.
    ג. לבדוק עם כל רופא איך הוא מעריך את סיכויי הצלחת התוכנית המוצעת ומה האלטרנטיבה בה יבחר במידה והטיפול לא יצלח
    ד. ככלל אצבע הייתי אומר שתכנית שמרנית עדיפה על תוכנית רדיקלית. תמיד ניתן לעלות לשלב הטיפולי הבא בסקאלת הטיפולים כאשר האלטרנטיבה השמרנית אינה עולה יפה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו