שלום ניתוח חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ניתוח חניכיים
    אביחי
    21/02/2008

שלום מספר שאלות אם אפשר
    1.עברתי ניתוח חניכיים והרופא אמר לי שאסור לי לעשן בשבוע הראשון לפחות, רציתי לדעת למה?? ואם זה עד כדי כך קריטי?
    2. עד כמה הניתוח חניכיים מחזיק מעמד כמה שנים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ניתוח חניכיים

הוספת תגובה

• ניתוח חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    22/02/2008

העישון פוגע בריפוי פצע הניתוח ישירות בגלל מגע החניכיים בעשן הסיגריות ובאופן עקיף עקב ספיגת חומרים מעשן הסיגריות לתוך מחזור הדם, הפוגעים במערכת החיסון. עישון זו התמכרות ומהתמכרות קשה להגמל באופן פתאומי אבל בכל הנוגע לניתוחים בכלל ולניתוחים בחלל הפה בפרט, העישון מפריע בתהליך הריפוי.
    בנושא שאלתך השניה, אני מניח שאתה סובל מדלקת חניכיים. הגורם לדלקת הינם חיידקים אשר יוצרים תגובה דלקתית של החניכיים המתבטאת בנסיגת עצם ויצירת כיסי חניכיים. הטיפול במחלה זו הוא סילוק של החיידקים והאבנית. בחלק מן המקרים יש לבצע, בנוסף לכך, גם ניתוחי חניכיים לטיפול בכיסים העמוקים הנותרים כדי שלא יישארו מוקדים שאי אפשר לנקות ולתחזק באופן יומיומי. אם בסיום הטיפול הכיסים הנותרים הם רדודים, אין מוקדי עששת, סתימות לקויות וכתרים לקויים שקשה לנקות אותם, רמת ההגיינה שלך היא גבוהה ואינך מעשן, הסיכויים ליציבות לשנים רבות הם מצויינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו