מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיננית והקצעת שורשיםאבי08/08/2012
אני בן 30.עשיתי טיפול שיגרתי אצל שיננית (לאחר שלא הייתי בערך שנתיים)היא המליצה לי לעשות הקצעת שורשים עקב דלקת חמורה ונסיגת חנייכיים רצינית.עכשיו אני ראיתי פה שאתה ממליץ ללכת לרופא חנייכים כדי לעשות את ההקצעה. אני בכללית סמייל. ולי עשתה את ההקצעה שיננית האם זה בסדר או שמה הם החליטו לחסוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית והקצעת שורשים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ08/08/2012המומחה למחלות חניכיים יוכל לאבחן את מצבך ולהציע את הטיפול המתאים. אם השיננית מצאה דלקת חמורה ונסיגת חניכיים רצינית כדאי שתפנה לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים. בחלק מהמקרים המומחה מנחה את השיננית שבפיקוחו בביצוע הקצעת השורשים. זה בסדר, אם הטיפול מבוצע בהנחיית המומחה למחלות חניכיים ובפיקוחו, וגם מאפשר חיסכון במחיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקצעה על ידי שיננית
רוני29/10/2012חולקת עליכם. שינניות טובותי ש בכל מקום .שינניות עושות הקצעות שורשים ולפעמים רופאים לא מאבחנים נכון. נכון שמומחה לחניכיים זאת המומחיות שלו ויש גםכאלה שלא הייתי נותנת את פי אז על אחת כמה וכמה את המטופלים שלי. אף אחד לא רצה לחסוך לדעתי זאת אופציה ותמיד תישאר. במידה וממשיכה הבעיה אפשר להתייעץ עם מומחה..אבל אל לזלזל בעבודה של השינניות רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקצעה על ידי שיננית - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ29/10/2012השינניות עושות עבודה מצויינת ועלינו לברך על כך. אם זאת חשוב לזכור שהחוק במדינת ישראל קובע כי האבחנה (הדיאגנוזה) ותוכנית הטיפול ייקבעו על ידי מורשה לריפוי שיניים- רופא שיניים כללי או מומחה, ולא על ידי שיננית.
בנוסף, תקנות רופאי שיניים (שינניות) קובעות בס' 16 ס"ק 2:
השיננית תימצא בכל עת בפיקוח מקצועי של מורשה לריפוי שיניים; לעניין זה, פיקוח כולל:
א. טיפול אך ורק במטופלים שהופנו אליה על ידי מורשה לריפוי שיניים.
ב. קבלת הנחיות טיפוליות כלליות ממורשה לריפוי שיניים המפקח עליה.
ג. קבלת הנחיות טיפוליות אישיות לגבי מטופל מסוים ממורשה לריפוי שיניים.
ד. דיווח בכתב למורשה לריפוי שיניים, סמוך לסיום הטיפול, על הטיפולים שביצעה ועל ממצאים מיוחדים אם ישנם כאלה.
לכן, פציינט שסובל ממחלת חניכיים מומלץ שיפנה לבדיקה ואבחון אצל מומחה למחלות חניכיים. המומחה יכול בהחלט להפנות את הפציינט לטיפול אצל שיננית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?