ניקוי חנייכים עמוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניקוי חנייכים עמוק
    מיטל
    12/08/2012

שלום רב,
    יש לי שתי שאלות
    רופא השיניים שלי אמר לי שיש לי נסיגת חניכיים אבל שתפסנו אותה בזמן וכי יש לעשות לי ניקוי חניכיים עמוק שיעשה ע"י שיננית

ראשית רציתי לשאול אם שיננית יכולה לעשות ניקוי כזה או רק מומחה חניכיים?
    שנית , האם תפיסה של נסיגה בשלב מוקדם רק מונעת המשך התדרדרות (יענו אכלתי אותה ) או שמא יכולה להגיע לתיקונה מחדש?

כמו כן נשלחתי לעשות צילומים לחניכיים (20 במספר) עבור השיננית. האם רק אז ניתן לאבחן את הנסיגה או שהצילום רק נותן אינדיקציה נוספת לחומרת המצב? מה שאני בעצם שואלת האם יש סיכוי שכשהרופא יראה את הצילום הוא יאמר טעיתי אין לך נסיגה?

בברכה, מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי חנייכים עמוק

הוספת תגובה

• ניקוי חנייכים עמוק - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    13/08/2012

א. מצויין שרופא השיניים שלך איבחן בעיית חניכיים. המלצתי שלשם אבחנה מדוייקת של היקף וחומרת הבעייה, תבקשי שיפנה אותך לבדיקה אצל מומחה חניכיים, או שתיזמי בדיקה כזאת באופן עצמאי.
    ב. האם מספק טיפול על ידי שיננית או שיש צורך בטיפול ע״י רופא, ניתן לקבוע רק לאחר איבחון היקף וחומרת המחלה.
    ג. שוב, כל מקרה לגופו, ובהתאם לחומרת והיקף המחלה, בהחלט ישנם מצבים שטיפול שמרני טוב ( כמו ״ניקוי עמוק״), מגובה בטיפול תחזוקתי המשכי, עשויים להביא להפחתה משמעותית בקצב התקדמות המחלה ואף לעצירתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו