ריח רע מהפה ונסיגת חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריח רע מהפה ונסיגת חניכיים
    בחור צעיר
    05/09/2012

שלום רב,

אני בחור הסובל ממפתח לסת מצומצם ביותר, שאינו מאפשר
    לי לטפל בנסיגת החניכיים ובעששת שלי, וגם בניתוח לא ניתן
    לשחרר את מפרק הלסת. אני מקפיד על צחצוח שלוש פעמים ביום,
    למעט איזור הנסיגה שלשם המברשת לא מגיעה. ואגב, אינני סובל מדימומים.
    עת שהתנשקתי עם מישהי היא העירה לי כי "טעם פי אינו טעים", ואולם
    התעקשה ואמרה שלא מדובר בריח צחנה או ביאוש, אלא בטעם סינטטי.
    ברור לי ונהיר לי שהמקור הראשון הוא בגלל המחלה, וזאת לצד העובדה
    שאני נושם דרך הפה וצורך קפה בצורה מוגזת.
    אני אשנה הרגליי, אין ספק בכך, קיבלתי את הסטירה שלי, אבל במציאות שבה, לצערי, אינני יכול לטפל בנסיגה אשמח אם תייעצו לי מה עליי לעשות כדי להפחית את הריח שנובע ממנה, גם אם זה ב-80 אחוז.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריח רע מהפה ונסיגת חניכיים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    08/09/2012

שלום רב,
    ישנן סיבות רבות לריח/טעם פה לא נעים. הן יכולות להיות נקודתיות או כרוניות. יש כמובן לשלול ולהפחית את כל הגורמים המידיים כגון הרגלים לקויים (עישון, לעיסת חומרים למיניהם), הרגלי תזונה ושתייה, כגון כפי שציינת קפה מרובה וכיו"צ. כמובן שאם יש עששת פעילה (="חורים בשיניים") זאת סיבה לנ"ל. נסיגת חניכיים פר סה לא תגרום לתלונה הנ"ל. בניגוד למצב שבו יש כיסים עמוקים בחניכיים. בכל מקרה, הפסקת הרגלים שליליים, טיפול במחלות פה, היגיינה מיטבית, ושטיפות פה לשיפור הטעם והריח, יש בהן כדי להביא למזור במרבית המקרים.
    אגב, לא הייתי מסיק מסקנות מחוות דעת אחת בלבד.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית חניכיים

רוני
    29/10/2012

לדעתי הריח מהפה הוא בעיקר מדלקת חריפה. ואל לך להרים ידיים כל כך מהר .להרים ידים משמע לאבד את השיניים ואיך יוכלו לעשות לך תותבות ? ואם אפשר תותבות אז עדיף לטפל ומהר במחלת החניכיים לפני שהמצב יחמיר....מה גם שאם אתה יכול להתנשק הסרך לטיפול עוד יותר קצרה ממה שאתה חושב רוני שיננית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו