ניתוח חניכיים ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח חניכיים ?
    ק
    27/09/2012

אני בת 37 + 2 ובשנתיים האחרונות מאז הלידה האחרונה נודע לי שאני סובלת ממחלת חניכיים . עברתי הקצעות והדרכה והמצב השתפר . כיום יש לי 2 מוקדים בשיניים שעומק הכיסים בהם הוא כ 8 מ"מ מדובר בשיניים טוחנות אחרונות ומוגדרות כשיני בינה שיש לעקור כדברי מומחית החניכיים . אני לא מוטרדת מהן כלל , אין התנדנדות בשיניים , הקדמיות במצב סביר 5 מ"מ עומק ואני במעקב כל 3 חודשים . שאלתי היא : האם ניתוח הכרחי במקרה שלי ? אם לא אעקור את שיני הבינה ( שמפריעות לי בניקוי היום יומי כיוון שאינני מצליחה להגיע אליהן ) הניתוח ישיג בכל זאת את המטרה ? מה מבטיח לי שבעוד שנה או 3 שנים מהניתוח המצב לא יחזור להיות כמו עכשיו ? אני בהתלבטות ומבקשת עיצה מהצוות הנכבד , תודה מראש קרן .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח חניכיים ?

הוספת תגובה

• ניתוח חניכיים ? - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    30/09/2012

אם שאלתך היא האם לעקור את שיני הבינה או לבצע טיפול כירורגי לצמצום הכיסים, אין לכך תשובה חד משמעית. המחקרים וגם הניסיון הקליני מראים שכיסים עמוקים נוטים להידרדרות הרבה יותר מאשר כיסים עמוקים. זו הסיבה לכך שאחת ממטרות טיפולי החניכיים היא להשיג צמצום בעומק הכיסים.
    בשאלת ה"ביטוח", מה מבטיח שהמצב לא יחזור לקדמותו, הרבה תלוי בך: בהתמדה ברמת הגיינה טובה, בהגעה לטיפול תקופתי ובדיקות מעקב אצל המומחה למחלות חניכיים. ככה זה ברוב תחומי הבריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו