טיפול הקצעת שורשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול הקצעת שורשים
    יעל
    21/10/2012

שלום רב, אני בת 37, לא מעשנת. מקפידה על צחצוח לאחר ארוחה, ניקוי בחוט דנטלי כל יום, מקפידה ללכת לשיננית פעמיים בשנה. אין כל עדות למחלת חניכיים בפה שלי - אין דימום במהלך צחצוח, צבען של החניכיים ורוד בהיר.
    בבדיקה שגרתית אצל רופא השיניים (לאחר ניקוי אבנית) הוא קבע על פי הצילומים שיש הרבה אבנית במקומות מסוימים וצריך לבצע הקצעת שורשים אצל השיננית בשני טיפולים.
    הפרוצדורה החודרנית הזאת מאד מטרידה אותי שכן לפני כן אף רופא לא המליץ לי עליה. האם נראה שעל פי התיאור שלי זו אינדיקציה מספקת לטיפול פולשני זה? מהם הסיכונים הכרוכים בפעולה זו והאם כדאי ללכת לדיעה נוספת?
    תודה מראש על התגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול הקצעת שורשים

הוספת תגובה

• טיפול הקצעת שורשים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    21/10/2012

שלום יעל,
    כהמלצה גורפת, בכל מקרה שאינך בטוחה ולא שוכנעת על ידי מטפל בנחיצות טיפול (בכל תחום, לא רק ברפואת שיניים) הייתי ממליץ לשמוע דעה נוספת. רופאי חניכיים הם רופאי השיניים המיומנים ביותר באבחון מחלת חניכיים, ולכן הייתי ממליץ לדעה נוספת לבחור כזה מהרשימה שבאתר "האיגוד הישראלי לפריודונטיה".
    כאשר הקצעת שורשים מבוצעת על ידי מטפל מיומן ומנוסה באינדיקציה הנכונה אין בה כדי להזיק, רק להועיל.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו