נסיגת חניכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגת חניכים
    ענת
    01/11/2012

אני מקפידה על צחצוח שיניים פעמיים ביום ניקוי אבנית פעמיים בשנה. שאלותי:
    1) עשיתי צילום סטטוס ואחת הרופאות ראתה ואמרה שיש לי נסיגת חניכיים במצב חמור. ובנוסף ראתה חור גדול מתחת לשן. באותו שן טוחנת ישנה סתימה גדולה. האם יתכן שמתחת סתימה נוצרת חור??? איך זה קורה הרי יש לי סתימה חיצונית איך יש חור לעומק??
    2) מדוע כשאני אוכלת או שותה משהו קר יש לי רגישות רבה בשיניים (בעיקר אחרי ניקוי אבן) וכשאני שותה משהו חם - טוב לי?? וזה כבר תקופה ארוכה מאד.
    3) הייתי במקרה אצל רופאת שיניים אחרת משלי הקבועה וגילתה שלעולם לא עשו לי ניקוי אבנית לעומק, הרי רופא השיניים שלי הקבוע פעמיים בשנה עושה לי ניקוי אבן, האם ""עבד" עלי? האם רופא שיניים חייב לעשות ניקוי אבן לעומק פעמיים בשנה שזה מאד כואב, או מספיק ניקוי אבן שטחי,? רק לאחר שהלכתי לרופאה שנייה, גיליתי את המושג :ניקוי אבן לעומק". אני כבר לא יודעת מה טוב והאם כל השנים לא טופלתי כפי שצריך.. אנא עיזרו לי וכיתבו לי מה נכון לעשות... הרבה הרבה תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכים

הוספת תגובה

• נסיגת חניכים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    01/11/2012

א. בהחלט תיתכן עששת ("חור בשן")מתחת לסתימה קיימת
    ב. מתארוך ניתן להבין כי את סובלת מנסיגת חניכיים וחשיפת צווארי השיניים, החסרים את האמאייל - החומר שמצפה את כותרת השן ומגן עליה מפני ההתרחשויות הטרמאליות והאחרות בפה, ולכן בשינויי טמפרטורה את מרגישה כאב ואי נוחות או הקלה, כפי שתיארת. שימוש במשחת שיניים לשיניים "רגישות" עשוי להפחית את הרגישות הזאת.
    ג. ניקוי אבן "עמוק" כהגדרתך, מה שנקרא "הקצעת שורשים", עושים רק באתרים בהם יש כיסי חניכיים עמוקים ומזוהמים. איני יודע מה מצבך והאם את סובלת ממחלת חניכיים. אם את מבולבלת הכתובת הנכונה להתייעצות פרטנית לגבייך היא לפנות לפריודונט - רופא שיניים מומחה במחלות חניכיים. את רשימת המומחים ניתן למצוא באתר "האיגוד לפריודונטיה".
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו