נסיגת חניכיים - חוו"ד נוספת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגת חניכיים - חוו"ד נוספת
    מורן
    15/11/2012

שלום רב
    אני בת 34, סובלת כבר שנים רבות מדלקת בחניכיים - כך לפי השינניות שטיפלו בי במהלך השנים. בכל סיום טיפול ממליצים לי על שטיפות פה, פרודונטקס, חוט דנטלי ואני תמיד שומעת להנחיות ומקפידה. בביקור האחרון השיננית המליצה על פגישה עם מומחה חניכיים. הייתי, והאבחנה שלו הייתה כיסים של 9-10 מ"מ בחלק מהשיניים והפנייה לניתוח בכל הפה המחולק ל- 4 רבעים.
    שאלתי היא - האם יש דרך להימנע מכך? האם כדאי לשמוע חוות דעת נוספת? האם כיסים בעומק כזה יכולים להיסגר בצורה אחרת? אולי סילונית תעזור? אשמח לתשובתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים - חוו"ד נוספת - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    17/11/2012

שלום מורן,
    כמו שכבר כתבתי בעבר, זה נכון בכל תחום בחיים וכמובן גם בתחום רפואת השיניים, אם את לא שלמה עם המלצות שקיבלת ממטפל אחד, לכי לשמוע חוות דעת נוספת. הרבה פעמים יש יותר מדרך אחת לטפל באותה הבעיה ולרופאים שונים יש גישות שונות.
    כיסים של 9 מ"מ לא נסגרים, לצערנו, באופן ספונטאני.
    סילונית לא תעזור.
    משום שאתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה נמצא בשיפוצים, אני מציע שתבדקי בדפי זהב פריודונטים - רופאי חניכיים, אליהם את יכולה לפנות לחווות דעת.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים - חוו"ד נוספת - תגובה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    18/11/2012

לרשימת הפריודונטים המורשים בישראל אפשר להכנס גם לאתר ההסתדרות לרפואת שיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו