דלקת חניכיים ואנטיביוטיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חניכיים ואנטיביוטיקה
    חני ברק
    20/11/2012

אני בת 32, בד"כ לא סובלת מהשיניים או החניכיים (לאמא שלי יש נסיגת חניכיים עקב הצטברות מאסיבית ומהירה של אבנית), רוצה לציין שאני נמצאת בתקופה מאוד מאוד לחוצה וקשה בחיי.

לפני כשלושה שבועות החלו לי כאבים בפה הלכתי לרופא שבדק וצילם את הפה אמר שאין חורים אין עששת אבל יש הצטברות אבנית.

טופלתי באנטיביוטיקה 7 ימים, הכאבים לא הפסיקו והרופא ביקש ממני לקחת 4 ימים נוספים בטענה שזו דלקת חניכיים (גם הרגיש ככה), לאורך כל הטיפול הרגשתי שהאנטיביוטיקה לא עושה את שלה, אמנם היתה הקלה אבל לא הרגשתי כאילו זה באמת מבריא. (מה שהיא כן עשתה זה להחליש אותי מאוד ולחשוף אותי לזיהום אחר בשל החלשת המערכת החיסונית)

בכל מקרה,בסיום האנטיביוטיקה עשיתי ניקוי שיניים, וכמה ימים אח"כ החלו לי מיחושים שפחות ממוקדים במקום אחד בפה, אלא מורגשים בכמה מוקדים שאחד מהם גם מדמם בציחצוח או מגע.. הם מתגברים אחרי לעיסה או אחרי התעסקות בקיסם. כמו כן יש באזור שמדמם רגישות קלה לחום\קור שבד"כ אין לי. לא כואב לי לגעת בשן ואין נפיחות.

אני מניחה שזאת דלקת חניכיים אבל לא רוצה לקחת שוב אנטיביוטיקה וניקוי כבר עשיתי החודש- האם יש דרך אחרת לטפל בזה? האם דלקת יכולה לעבור עם הזמן או שחייב טיפול תרופתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים ואנטיביוטיקה - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    21/11/2012

אכן נשמע כי את מאוד סובלת.
    יתכן ולא קיבלת את הטיפול המתאים.
    אני ממליצה בחום שתקבעי בדיקה אצל מומחה/ית לחניכיים עם צילומי הרנטגן שלך כדי שתקבלי אבחנה נכונה וטיפול בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו