נחיצות ניתוח חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נחיצות ניתוח חניכיים
    ליאל
    23/01/2013

האם כיסים בעומק 8 / 9 מ"מ מחייבים ניתוח ?
    אני בת 35 ולמעט שיננית / סתימות , מעולם לא היו לי בעיות בשיניים . לצערי יש לי מחלת חניכיים גנטית . כיום המצב הוא ששיני הבינה של פוגעות ביכולתי לנקות את הטוחנות שעומק כיסיהן מגיע ל - 8 מ"מ . אין התנדנדות שיניים , אין לי דימומים בצחצוח , אני מקפידה על שיננית כל 3 חודשים וכן על ניקיון עם חוט דנטלי כו' ...
    יש לי 2 מוקדי ניתוח בפה . רופא החיניכיים טוען כי יש לעקור את שן הבינה למטה במקביל עם נתוח החניכיים ולאחר זמן מה לעקור גם את שן הבינה המקבילה לה באותו צד למעלה . לאחר חודש יש לחזור על הטיפול בצד השני של הפה . שאלותיי :
    1) האם אני חייבת לנתח או שניתן קודם לעקור את שיני הבינה ולהמתין שהמצב יסתדר או לפחות תיעצר הנסיגה ? אני די חוששת מעקירה וניתוח בו זמנית במיוחד לאור העובדה שאין לי
    כאבים /דימומים .
    2) האם ניתן לנתח מוקד ראשון ולהמתין פרק זמן של שנה כדי לראות אם זה עזר בטרם אנתח את המוקד השני ? אני חוששת שהניתוח יחמיר את המצב
    במידה ולמרות ההקפדה שלי הכיסים ישארו באותו
    עומק .
    בתודה
    ליאל .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נחיצות ניתוח חניכיים

הוספת תגובה

• נחיצות ניתוח חניכיים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    23/01/2013

ליאל שלום רב,
    על פי הנתונים אותם את מציגה, תוכנית הטיפול שאת מתארת נשמעת בהחלט הגיונית ומתאימה. טיפול חניכיים כירורגי, היינו ניתוח חניכיים, הינו כלי טיפולי שנותן את התוצאות הטובות ביותר דווקא כשהחניכיים בריאות - ללא דלקת ולכן ללא דימום, כי מטרתו היא לא לטפל בדלקת אלא לנסות ולתקן את נזקי המחלה - הכיסים העמוקים וליצור אנטומיה שהיא קלה יותר לתחזוקה. אם יש מעורבות של שיני בינה במחלה, בהחלט מקובל לוותר על השיניים הללו יחסית בקלות, משום שלרוב קשה מאד לתחזק אותן. בהחלט הגיוני לעבור את הניתוח בצד אחד ולהמתין זמן מה לתוצאות הניתוח לפני שעוברים לצד השני.
    נשמע שאת בידיים טובות. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו