נפיחות קלה בחניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות קלה בחניכיים
    רינה
    21/04/2013

שלום!!כבר כ-3 שבועות יש לי נפיחות קלה בחניכיים. יש לציין שגיליתי אותה רק בגלל שהרגשתי עם הלשון ולא בגלל דימום או כאב. גם בעת צחצוח ושימוש בחוט אין לי דימום בכלל .אני חוששת שאולי זו "התפתחות שקטה" של משהו לא טוב?הלכתי לשאול 2 רופאי שיניים כאשר אחד אמר שזה לא משהו ואולי זה מאלרגיה או כוויה . הרופאה השניה שהלכתי אליה אמרה שהחניכיים בסדר ממה שהיא רואה והציעה לי לגרגר מי מלח.
    אני חוששת שאולי הנפיחות היא מזה שאני משתמשת הרבה מידי או באגרסיביות עם החוט ולכן חשבתי שאולי עד שהנפיחות תעבור לא אשתמש בכלל בחוט- אבל אז ישארו לי שאריות מזון וחס וחלילה יווצרו חורים..(וכמובן שאתחיל להשתמש בחוט בצורה עדינה יותר בעתיד..)
    השאלה שלי היא האם עליי לדאוג ובאמת יש פה משהו חריג ומסוכן? -כגון התפתחות של "פריודנטיס" -מחלת חניכיים...ובנוסף, איך להתנהל בעדינות עם החניכיים כרגע ?
    תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות קלה בחניכיים

הוספת תגובה

• נפיחות קלה בחניכיים - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    21/04/2013

אם קיימת נפיחות זו בהחלט סיבה לבדיקה.
    ניתן לחכות מספר ימים ואם זה עדיין לא עובר לפנות שוב לרופא שיניים ולהתעקש גם שיצלמו את האיזור.
    בקשר לצחצוח בין השיניים לא מומלץ לוותאר עליו אבל מומלץ לנהוג בעדינות או לעבור לקיסמי שיניים במקום החוט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו..

רינה
    21/04/2013

תודה רבה על התשובה.. בעקרון הנפיחות היא לא באזור מסויים- אלא בשיניים תחתונות ועליונות קידמיות עד הטוחנות הראשונות... כך שזה אולי לא משהו אזורי- אלא משהו בכלל הפה.. האם בכך שזה לא אזורי זה אומר שזו אולי בעיה נרחבת ומסובכת??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו.. - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    21/04/2013

אולי דוקא כי זה משהו כללי אומר שאולי זהו משהו הקשור במבנה החניכיים והלסת ולאו דוקא פתולוגי.
    אם אינך שקטה גשי והיבדקי אצל מומחה/ית למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו