מחלת חניכיים בעקבות אורתודנטיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת חניכיים בעקבות אורתודנטיה
    אלי
    24/04/2013

שלום רב. אני בן 42 והומלץ לי ע"י האורתודנט על ביצוע הליך יישור שיניים לצורך סגירת רווחים בין הניבים העליונים לבין השיניים הסמוכות להם וכן לצורך שיפור נסיגת חניכיים שקיימת בניבים. הבנתי ממנו שיש לקחת בחשבון שטיפול, כזה בגיל כמו שלי ,יכול להביא לידי התפתחותה של מחלת חניכיים.

אודה לכם באם תוכלו לפרט על מקרים דומים שהיו בעבר,מידת הסיכון לכך מבחינה סטטיסטית וכדומה..

בתודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים בעקבות אורתודנטיה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/04/2013

רווחים בין השיניים יכולים להיות מולדים- כאשר ממדי השיניים קטנים ביחס לממדי הלסת, או נרכשים- בעיקר כתוצאה ממחלת חניכיים. יישור שיניים איננו גורם למחלת חניכיים אבל הוא עלו לגרום להחמרה משמעותית במצב החניכיים אם קיימת ברקע מחלת חניכיים לא מטופלת. לכן, מומלץ שמבוגרים המעוניינים ביישור שיניים ייפנו לבדיקת מומחה למחלות חניכיים טרם הטיפול. אם קיימת מחלת חניכיים יש לטפל בה ולהשיג רמה גבוהה של ניקיון השיניים לפני שמתחילים בטיפול אורתודונטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו