גרידת חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרידת חניכיים
    נירה
    23/03/2008

שלום

עשיתי ניקוי שיניים והשיננית אמרה לי שיש לי מחלת חניכיים שמצריכה ניקוי עמוק של החניכיים (הקצעת שורשים?) = ניקוי אבנית מתחת לחניכיים בהרדמה.

1. האם מספיק שהשיננית אמרה או שעלי ללכת לבדוק אצל פיורודנט?
    2.האם טיפול זה צריך להעשות ע"י שיננית או רופא חניכיים?
    3. איך נעשה הניקוי? זה לא ניתוח? לא חותכים את החניכיים או משהו כזה?
    4. קראתי על משהיא שעשתה ניקוי כזה והחניכיים שלה נראו לא אסטטיות אחרי זה
    האם הניקוי גורם למעין הפרדת החניכיים מהפה? אם כן - האם זה עובר? זה נשאר ככה לא אסתטי?
    יש לך אפשרות להפנות אותי לקישור לצילום של "לפני" ו"אחרי" של גרידת חניכיים?
    בכלל אני מחפשת מאמר על גרידת חניכים לא ממש מצאתי....

תודה מראש!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרידת חניכיים

הוספת תגובה

• גרידת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    23/03/2008

השאלות שהצגת מעסיקות מטופלים רבים המוטרדים מן הבעיה. מחלת חניכיים כרונית במרבית שלביה אינה מטרידה באופן בולט וחריף ולכן עלול לחלוף זמן רב עד לגילויה. לעיתים, דוקא השיננית המבצעת ניקוי שיניים תקופתי קבוע, שמה לב לסימני מחלת החניכיים בזמן סילוק האבנית. רצוי שהטיפול יבוצע על ידי מומחה למחלות חניכיים או על ידי שיננית בהנחיית מומחה למחלות חניכיים, אם כי החוק בישראל מתיר לכל רופא שיניים, אם אם איננו מומחה, לבצע את הטיפול. כבכל מקרה, גם במקרה שלך, רצוי שתיבדקי על ידי רופא חניכיים לצורך איסוף נתונים, איבחון והכנת תכנית טיפול. רופא החניכיים יוכל להציע לך תכנית טיפול המתאימה לצרכייך הן מבחינה רפואית והן מבחינה כלכלית.
    הקצעת שורשים הינה טיפול המבוצע כאשר יש מחלת חניכיים. הקצעת השורשים הינה ניקוי יסודי של פני שטח שורשי השיניים מתחת לגובה החניכיים וסילוק האבנית, החיידקים ושאר המשקעים המצטברים על פניהם. הטיפול מביא להתכווצות החניכיים ולהבראתם. פרטים נוספים על מחלת החניכיים תוכלי למצוא בעברית ובאנגלית באתרים הבאים:
    www.perio.org.il
    www.perio.org

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נירה
    24/03/2008

תודה על התייחסותך.(קראתי את החומר באתר)

רציתי לדעת כיצד נעשה האבחון הראשוני? האם מספיק לרופא לראות את החניכיים או שהוא מבצע גם צילומים לצורך הענין ורק אח"כ קובע סוג טיפול?

האם רופא יכול לדעת מראש אם יהיה נזק לחניכיים או לא?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להמשך

ד״ר יעקב הורביץ
    24/03/2008

האבחון נעשה באמצעות בדיקה קלינית וצילומי רנטגן. לצורך אבחון מלא נדרש בדרך כלל סטטוס מקביליות- סדרת צילומים רנטגן של כל השיניים אשר מדגימים את מצב השיניים, שורשי השיניים והעצם התומכת בשיניים.
    טיפולי חניכיים אינם גורמים נזק לחניכיים אלא דוקא תועלת. הנזק נגרם על ידי מחלת החניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך

נירה
    24/03/2008

אתה לא היית מחליט על גרידה , על סמך בדיקת שיננית ולפני שראית צילומים נכון?

2. מה זה סטטוס פריאפיקאלי? זה הצילום שאני אמורה לעשות. זה לא מה שהתכוונת...

תודה

נ.ב. אני מתכוונת להגיע אליך לאבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לאם כך

ד״ר יעקב הורביץ
    24/03/2008

נכון.
    2. זו סדרת הצילומים שאת אמורה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו