גירוד ועקצוץ בחניכיים במשך זמן רב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירוד ועקצוץ בחניכיים במשך זמן רב
    משה
    15/08/2013

שלום רב,

לפני כ4 חודשים אחרי קיום יחסים עם בת זוג חדשה התחילו עקצוצים/גירודים/תחושת נימול חזקים מאוד בפה, בלשון, בשפתיים ובחלל הפה במשך כשבוע ונפסקו, לא היו שום פצעים בפה או בשפתיים.

לפני כחודש וחצי התחילו שוב העקצוצים בחלל הפה והופיע פצע קטן מאוד בשפתיים , הפצע עבר מהר אבל העקצוצים עדיין קיימים ומופיעים מספר פעמים ביום.
    מבדיקה PCR שעשיתי לפני חודש התגלה וירוס ההרפס HSV-1 (הוירוס לא היה קיים אצלי לפני חצי שנה כאשר עשיתי את אותה הבדיקה וכנראה שנדבקתי מבת הזוג החדשה)
    הלכתי לשני רופאים המתמחים ברפואת הפה שלא ראו שום דבר מסוכן אך חושבים שהסיבות עשויות להיות : אלרגיה/ לחץ נפשי / מחסור בוויטמינים/ סכרת / תסמונת הפה השורף.

השאלות שלי :
    1 האם ייתכן שהתחושות שאני מרגיש כבר למעלה מחודש וחצי (עקצוצים וגרד בחלל הפה מספר פעמים ביום) נובעים מהרפס? ושתיתכן התפרצות כל כך ארוכה ללא שום פצעים ?

2 האם קיימות מחלות מין נוספות או מחלות אחרות שמתאימות לתסמינים הללו ?

בתודה רבה,
    משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גירוד ועקצוץ בחניכיים במשך זמן רב - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    18/08/2013

יתכן שהעקצוצים ושאר התחושות נובעים מההידבקות בוירוס הרפס.
    אם נבדקת על ידי שני מומחים ברפואת הפה ועל ידי רופא מומחה למחלות מין, אין לי מידע חדש להוסיף לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

איייל
    24/08/2013

תודה על תשובתך,

מה ניתן לעשות על מנת להפסיק את העקצוצים בפה ? והאם ישנו קשר למחלות פאציאליס ובלס פאלסי?

האם אני מדבק בהרפס מספר 1 בזמן שיש לי עקצוצים בפה אך אין שום פצע?

תודה ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/08/2013

הרפס מידבק במיוחד בתקופה שלפני הופעת השלפוחיות, בזמן שיש תחושת עקצוצים באזור וגם בזמן שהנגעים נמצאים ומתרפאים, עד לנשירת הגלדים וריפוי מלא של האזור.
    יתכן והעקצוצים אותם אתה מרגיש מעידים על כך שהמחלה היא בשלב הפרודורמלי, טרם התפרצות הנגעים, ואתה עדיין מידבק.
    הגורמים לפאציאליס ו/או בלס פאלסי אינם תמיד ברורים, אולם המחלה בהחלט עלולה להיגרם ע"י וירוס ההרפס מס' 1, 2, הרפס זוסטר, מחלת ליים, סארקואידוזיס ועוד.
    כדי לבדוק מה ניתן לעשות כדי לטפל בבעיה שלך עליך לפנות שוב למומחה לרפואת הפה לבדיקה, אבחון וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו