נסיגת חניכיים בעקבות סד לילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגת חניכיים בעקבות סד לילה
    אחת
    03/10/2013

התחילה אצלי בכמה שיניים עליונות נסיגת חניכיים. מאחר ואני מצחצחת בעדינות, מעבירה חוט דנטלי, שוטפת במי פה ועושה פעמיים בשנה טיפול אצל שיננית והרופאה עצמה אמרה לי שהשיניים שלי במצב מצויין, התחלתי לבדוק באינטרנט מה יכל לגרום לבעיה.
    באחד הפורומים גיליתי שסד לילה (אני ישנה עם סד לילה, את האחרון עשיתי דרך קופת חולים לפני כ8 חודשים) אמור להגיע עד חצי השיניים ולא עד החניכיים, ואם כן הוא יכול לגרום לנסיגת חניכיים. מיד בדקתי את הסד שלי וגיליתי שהוא אכן מגיע עד החניכיים ולמעלה מכן ואף גורם לדחיפתם למעלה כאשר אני חורקת בשיניים.
    שאלתי: האם תיתכן הנסיגה בעקבות הסד, והאם יש אפשרות לשיפור המצב שלא באמצעות השתלות/ניתוחים וכו'?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים בעקבות סד לילה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    03/10/2013

מומלץ שתפני לרופא השיניים בבקשה לתקן את הליקוי בסד. אחרי 2-3 חודשים בדקי את המצב שוב. יתכן והחניכיים "יזחלו" למקומם הקודם. אם לא, אפשר לבצע ניתוחים להשתלת חניכיים וכיסוי השורשים שנחשפו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו