מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צמיחת חוטים אדומים מתחת לכתרנעמי12/10/2013
שלום, לפני מספר חודשים עשו לי מבנה וכתר באחת הטוחנות. הכתר מודבק עדיין בדבק זמני. כיוון שהוא הציק לי, הוצאתי אותו לראות מה מציק לי, וראיתי שליד מבנה האמלגם, מתוך החניכיים, צומחים מעין חוטים אדומים שמדממים אם נוגעים בהם. החוטים כאילו מטפסים על המבנה.
עליי לציין שלאחר שהרופא שם את הכתר הרגשתי כאב וחוסר נוחות, כאילו הכתר עמוק מידי ומותח ומרים לי את החניכיים. הרופא טען שזה תקין, שהכתר אכן עמוק ושאני אתרגל. אי אפשר לומר שהתרגלתי, אבל החניכיים אכן נמתחו מאוד, ואני כבר לא מרגישה את תחושת המתיחה.
האם צמיחת החוטים היא תגובה לאמלגם? האם זו חתיכת חניכיים שצמחה מתחת לכתר?
האם יש מצבים שהחניכיים פשוט לא יכולות לסבול אמלגם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת חוטים אדומים מתחת לכתר - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא13/10/2013אם שולי הכתר באמת עמוקים בתוך החניכיים יכול להיווצר מצב של "חדירה למרחב הביולוגי" .
זהו מונח שמתאר מצב ששולי השחזור קרובים מדי לשולי העצם החובקת את השן.
מצב כזה יכול לגרום לדלקת כרונית מקומית בשן זו או אחרת.
אנא בקשי מהרופא שלך שיעשה צילום נשך ויבדוק מה המרחק של שולי הכתר מהעצם . אם המרחק קטן מ2-3 מיש לבצע ניתוח הארכת כותרת ואז לשים את הכתר שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אני מצרפת תמונה של מה שצמח שם
נעמי09/11/2013זו תמונה של השן לאחר הורדת הכתר. אני מתכוונת לדבר האדום שצמוד למבנה. לא הלכתי עדיין לרופא. כבר אין לי כח לעוד טיפול...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אני מצרפת תמונה של מה שצמח שם - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא10/11/2013כדאי ללכת להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצל מי להיבדק? רופא חניכיים?
נעמי10/11/2013הרופא שלי כבר עשה לי צילום שבועיים אחרי ששם את הכתר, כשאמרתי לו שהכתר לוחץ לי על החניכיים.
הוא טען שהכתר יושב מצויין, ולא הסכים להוציא אותו. אין לי טעם ללכת אליו שוב.
מי אמור לבדוק את זה? רופא שיניים רגיל או רופא חניכיים? או מומחה לשיקום הפה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?