צמיחת חוטים אדומים מתחת לכתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמיחת חוטים אדומים מתחת לכתר
    נעמי
    12/10/2013

שלום, לפני מספר חודשים עשו לי מבנה וכתר באחת הטוחנות. הכתר מודבק עדיין בדבק זמני. כיוון שהוא הציק לי, הוצאתי אותו לראות מה מציק לי, וראיתי שליד מבנה האמלגם, מתוך החניכיים, צומחים מעין חוטים אדומים שמדממים אם נוגעים בהם. החוטים כאילו מטפסים על המבנה.
    עליי לציין שלאחר שהרופא שם את הכתר הרגשתי כאב וחוסר נוחות, כאילו הכתר עמוק מידי ומותח ומרים לי את החניכיים. הרופא טען שזה תקין, שהכתר אכן עמוק ושאני אתרגל. אי אפשר לומר שהתרגלתי, אבל החניכיים אכן נמתחו מאוד, ואני כבר לא מרגישה את תחושת המתיחה.

האם צמיחת החוטים היא תגובה לאמלגם? האם זו חתיכת חניכיים שצמחה מתחת לכתר?
    האם יש מצבים שהחניכיים פשוט לא יכולות לסבול אמלגם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צמיחת חוטים אדומים מתחת לכתר - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    13/10/2013

אם שולי הכתר באמת עמוקים בתוך החניכיים יכול להיווצר מצב של "חדירה למרחב הביולוגי" .
    זהו מונח שמתאר מצב ששולי השחזור קרובים מדי לשולי העצם החובקת את השן.
    מצב כזה יכול לגרום לדלקת כרונית מקומית בשן זו או אחרת.
    אנא בקשי מהרופא שלך שיעשה צילום נשך ויבדוק מה המרחק של שולי הכתר מהעצם . אם המרחק קטן מ2-3 מיש לבצע ניתוח הארכת כותרת ואז לשים את הכתר שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אני מצרפת תמונה של מה שצמח שם

נעמי
    09/11/2013

זו תמונה של השן לאחר הורדת הכתר. אני מתכוונת לדבר האדום שצמוד למבנה. לא הלכתי עדיין לרופא. כבר אין לי כח לעוד טיפול...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אני מצרפת תמונה של מה שצמח שם - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    10/11/2013

כדאי ללכת להבדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצל מי להיבדק? רופא חניכיים?

נעמי
    10/11/2013

הרופא שלי כבר עשה לי צילום שבועיים אחרי ששם את הכתר, כשאמרתי לו שהכתר לוחץ לי על החניכיים.
    הוא טען שהכתר יושב מצויין, ולא הסכים להוציא אותו. אין לי טעם ללכת אליו שוב.
    מי אמור לבדוק את זה? רופא שיניים רגיל או רופא חניכיים? או מומחה לשיקום הפה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו