מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיגת חניכייםבחורה2828/10/2013
שלום,
אני בת 26. עברתי יישור שיניים ולפני כשנתיים חלה נסיגת חניכיים בשן תחתונה אחת. לא טיפלתי והמצב החמיר. לאחר שפניתי למומחה לחניכיים, הוא המליץ על פרנקטומי והשתלת חניכיים. ביצעתי את הפרנקטומי אבל לא את ההשתלה. המצב נשמר בערך כפי שהיה. אולם, אני רואה התחלה של נסיגות בעוד מקומות.
אני חוששת לבצע את ההליך, מה גם שהרופא אמר שלא בטוח שהשתלה תעצור את הנסיגה.
1. אם לא אעשה כלום, אפשרי שהמצב יישמר כך?
2. כיצד אפשר למנוע נסיגה בשיניים נוספות?
(אני מקפידה על צחצוח במברשת רכה אך מדי פעם יש לי דימומים מהחניכיים)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ29/10/2013נסיגת חניכיים מתרחשת לרוב כאשר החניכיים הן דקות וכאשר טראומת הברשת השיניים מתווספת לדלקת בחניכיים. לאחר שמזהים את הבעייה יש לטפל בבעיות הבאות:
1. טכניקת הברשת השיניים
2. עובי החניכיים ומידת הנסיגה.
השלב הראשון לטיפול אצלך חייב להיות תרגול ותדרוך בטכניקת ההברשה. אחרי כן אפשר לבצע ניתוח לעיבוי החניכים ולכיסוי השורשים החשופים.
אי אפשר לצפות מראש בוודאות מוחלטת באלו מקרים הנסיגה תיעצר ובאלו מקרים הנסיגה תימשך (עם טיפול ו/או בלעדיו). אולם, אם טכניקת ההברשה נכונה, יש סיכוי שהנסיגה תיעצר או לפחות תואט. אם מוסיפים לכך ניתוח לעיבוי החניכיים וכיסוי השורשים החשופים מגדילים את הסיכוי ליציבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)