נסיגת חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגת חניכיים
    בחורה28
    28/10/2013

שלום,
    אני בת 26. עברתי יישור שיניים ולפני כשנתיים חלה נסיגת חניכיים בשן תחתונה אחת. לא טיפלתי והמצב החמיר. לאחר שפניתי למומחה לחניכיים, הוא המליץ על פרנקטומי והשתלת חניכיים. ביצעתי את הפרנקטומי אבל לא את ההשתלה. המצב נשמר בערך כפי שהיה. אולם, אני רואה התחלה של נסיגות בעוד מקומות.
    אני חוששת לבצע את ההליך, מה גם שהרופא אמר שלא בטוח שהשתלה תעצור את הנסיגה.
    1. אם לא אעשה כלום, אפשרי שהמצב יישמר כך?
    2. כיצד אפשר למנוע נסיגה בשיניים נוספות?

(אני מקפידה על צחצוח במברשת רכה אך מדי פעם יש לי דימומים מהחניכיים)

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    29/10/2013

נסיגת חניכיים מתרחשת לרוב כאשר החניכיים הן דקות וכאשר טראומת הברשת השיניים מתווספת לדלקת בחניכיים. לאחר שמזהים את הבעייה יש לטפל בבעיות הבאות:
    1. טכניקת הברשת השיניים
    2. עובי החניכיים ומידת הנסיגה.
    השלב הראשון לטיפול אצלך חייב להיות תרגול ותדרוך בטכניקת ההברשה. אחרי כן אפשר לבצע ניתוח לעיבוי החניכים ולכיסוי השורשים החשופים.
    אי אפשר לצפות מראש בוודאות מוחלטת באלו מקרים הנסיגה תיעצר ובאלו מקרים הנסיגה תימשך (עם טיפול ו/או בלעדיו). אולם, אם טכניקת ההברשה נכונה, יש סיכוי שהנסיגה תיעצר או לפחות תואט. אם מוסיפים לכך ניתוח לעיבוי החניכיים וכיסוי השורשים החשופים מגדילים את הסיכוי ליציבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו