דלקת חניכיים. השתלות ALL ON 4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חניכיים. השתלות ALL ON 4
    ברטה
    02/04/2008

אני בת 52 ואם הסטוריה מגיל 12 ששיניים נשברו וכל כמה שנים גשרים חדשים עד שהגעתי למצב שהרופא שיניים שלי המליץ להתחיל עם השתלות .
    קיבלתי הצעה להשתלות בלסת העליונה כאשר באותו יום שעוקרים לי את כל השיניים הקיימות יעשו השתלות בהעמסה מיידית (בשיטה ALL ON 4-6 ),במטרה שבסוף יהיה לי גשר מחרסינה (זמן משוער 6 חודשים). השאלה שלי היא : מאחר ויש לי דלקות בחניכיים ומסביב לשיניים האחוריות , האם זה יהווה בעיה בהשתלות (בזוית עד 45 מעלות) כאשר נעשית בהמעמסה מיידית ? אני ממש חוששת להתחיל בטיפול, למרות שבמקרה שלי אין לי ברירה אחרת.אלא אם אקבל המלצה של רופא אחר שהמליץ ללכת בדרך המקובלת, אבל אצטרך להמתין תקופה של 3 חודשים לאחר העקירות (עם תותבת זמנית) ואחר-כך לעשות השתלות + הרמת סינוס ולחכות 6-8 חודשים.
    אודה לך על תשובה מהירה מה אתה הייתה ממליץ לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים. השתלות ALL ON 4

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים והשתלות

ד״ר יעקב הורביץ
    02/04/2008

סיכויי ההצלחה לשתלים בטיפול בלסת העליונה הכולל עקירת שינייים, השתלות וגשר זמני מיידי (העמסה מיידית) נמוכים יותר מאשר סיכויי ההצלחה לביצוע שתלים בשיטה הקונבנציונלית. עם זאת מפתה מאוד לבצע טיפול בפעם אחת ולא בסדרת טיפולים הנמשכת הרבה זמן.
    מנסיוני, השיטה המיידית מתאימה לחלק מהמקרים אך לא לכולם. בכל אופן, מאחר והנך סובלת ממחלת חניכיים כדאי שהרופא המבצע את הטיפול בך יהיה מומחה לחניכיים, בין אם תחליטי לקבל טיפול של השתלות בהעמסה מיידית או בדרך המקובלת.

רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות חניכיים והשתלות בהעמסה מיידית

ברטה
    03/04/2008

בתשובתך טענת שבחלק מהמקרים זה מתאים. תוכל לפרט באיזה מקרים זה מתאים.
    אני צריכה גם לעשות CT ואחר כך שוב להבדק. אשמח לקבל המלצה מה לשאול על מנת שאוכל להחליט אם ללכת על טיפול כזה. לגבי מומחיותו של הרופא לגבי מחלות חניכיים , איך אוכל לבדוק שאכן הוא גם מומחה בתחום הזה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות חניכיים והשתלות

ד״ר יעקב הורביץ
    03/04/2008

באופן כללי הטיפול מתאים למי שיש מספיק עצם בעלת איכות טובה להחדרת שתלים יציבים.
    שאלי את רופא השיניים שלך אם הוא מומחה למחלות חניכיים. בדרך כלל נהוג להציג את רשיון המומחה מטעם משרד הבריאות במקום גלוי במרפאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו