תזוזת שיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזוזת שיניים
    חיים
    09/02/2014

אני בן 45, בריא, ושומר על הגיינית פה טובה, כולל ביקורות רופא שיניים ושיננית כל חצי שנה.
    בביקור האחרון, השיננית הבחינה שיש תזוזה של השיניים הטוחנות, והפנתה אותי למומחה פריודונטיה.
    המומחה קבע שאכן יש החמרה בתזוזת השיניים, ואמר שאין מה לעשות, והדבר היחיד שאפשרי זה סידרה של הקצעות, ואולי סד ללילה להמשך.
    אני מאוד מודאג, האם זה אומר שכמו ההורים שלי, אני אאבד את השיניים בגיל צעיר?
    האם יש משהו יותר יעיל מההקצעות שיציל לי את השיניים?
    האם ההקצעות לא גורמות גם לנזק וצוואר שן דק יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזוזת שיניים

הוספת תגובה

• תזוזת שיניים - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    09/02/2014

הדרך הטובה ביותר לשמור על השיניים שלך בפה הוא טיפול רצוף במרפאת מומחה/ית לחניכיים.
    לאחר שלב ההכנה הראשונית המומחה אמור לבדוק את השיפור בעומק הכיסים.
    לפי תוצאות הטיפול הוא יקבע את המשך הטיפול שיכול להיות כירורגי, תרופתי או תחזוקתי.
    מה שחשוב לזכור שיש לבצע משלב זה ניקוי אצל שיננית כל 3 חודשים ורצוי במרפאת חניכיים שם יקפידו למדוד את הכיסים הפריודונטלים.
    מחלת חניכיים היא אכן מחלה גנטית אך אינה גזירת גורל . יש לשמור עליה בפיקוח מקצועי כמו כל מחלה כרונית אחרת (סכרת , לחץ דם וכו')
    במשך השנים יתכנו הדרדרויות מקומיות אך ככל שתהיה בתחזוקה רציפה ובבדיקות תקופתיות ניתן יהיה להתגבר על כך מקומית ולשמור על המשנן שלך לטווח ארוך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו