נסיגת חניכיים חמורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגת חניכיים חמורה
    חני
    03/06/2014

אני בת 40, סובלת מנסיגת חניכיים חמורה מתקדמת, שככל הנראה גם מחמירה כתוצאה מכך שיש לי בעיות של סגר פה לקוי ושחיקה של מפרק הלסת. שורשי השיניים הולכים ונחשפים יותר ויותר, ואף חלק מן השיניים זזות בחיך. האם ניתן לעשות משהו עם זה? מומחה לחניכיים המליץ לי רק להקפיד על ניקוי שיניים לעיתים תכופות אצל שיננית ולא מעבר לזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים חמורה

הוספת תגובה

• תמונה מצורפת

חני
    03/06/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים חמורה - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    05/06/2014

חני שלום,
    נסיגה של רקמת החניכיים יכולה להיגרם ממספר סיבות, ולא תמיד מדובר ב"מחלת חניכיים" שמחייבת טיפול מעבר לטיפול שיננית והיגיינת פה קפדנית. במקרה שלך על פי הצילום אפשר להתרשם שיש לך צפיפות של השיניים באזור, חלק מהשיניים קדמיות לאחרות ולכן גם החניכיים שם "נמוכות" יותר. כדאי לשקול טיפול אורטודונטי - כלומר יישור שיניים, כאשר כל השיניים יהיו באותו המישור סביר שגם מתאר החניכיים יהיה שווה.יתכן ואז ניתן יהיה לשקול פעולה כירורגית לכיסוי הנסיגה. בינתיים בכל מקרה כאמור היגיינה טובה, אבל לא אגרסיבית ועם אביזרים ושיטות צחצוח מתאימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו