פאפילה נחתכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פאפילה נחתכה
    מיכל
    06/11/2014

שלום רב , אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות שמאוד מטרידות אותי

1.האם פאפילה שנחתכה והשפיץ לא קיים יכולה לגדול שוב , אם כן

2.האם דחיסתה עם כתר יכול למנוע גדילה שלה

3.האם תיקון וחידוש כתר עם השארת מיקום לצמיחה יכול לגרום לה לגדול מחדש

4.האם יש משמעות לזמן - כלומר גם אחרי כמה שנים היא יכולה לצמוח בתנאים מתאימים , אם לא מהו כן טווח הזמן לצמחיתה

5.במידה ופאפילה לא יכולה לצמוח האם ניתן לשחזר באופן מלאכותי פאפילה כזאת כשעושים כתר לצורך אסטתיקה?

6.האם נקודות שחורות על החניכיים עם כתרים על בסיס מתכת הם למעשה שטפי דם יבשים ? האם החלפת כתרים יפתרו את הבעיה ?

תודה, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פאפילה נחתכה

הוספת תגובה

• פאפילה נחתכה - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    07/11/2014

משלוש רקמת החניכיים שבין השיניים קרוי בשפה מקצועית "פפילה". מדובר ברקמה בגודל קטן ועדינה. במידה והיא נפגעת עקב טראומה, לרוב היא איננה נבנית מחדש, אבל כמובן שזה מאד תלוי בנסיבות, באנטומיה של הרקמות האחרות מסביב (כמו העצם שמתחת לחניכיים) ובסוג הטראומה. כתר שלוחץ באופן קבוע גורם לדלקת וישנם חניכיים שמגיבים לכך בצורת נסיגה של החניכיים. כמובן שאם קיים כתר לקוי שמייצר טראומה קבועה לרקמה מסביב יש להחליפו ולעצב אותו כך שיתמוך ברקמת החניכיים. האם פפילה תצמח מחדש? בספק..ניתן לעצב את הכתר/כתרים כך שתיווצר אשליה של רקמת חניכיים בין הכתרים/שיניים. לא נראה לי שיש שטפי דם "יבשים" על החניכיים. צביעה של חניכיים עקב שימוש במתכות שגורמות לצביעת חניכיים עשויה להשתפר עם ביצוע של כתרים ללא בסיס מתכתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו