ניתוח חניכיים השתלת עצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח חניכיים השתלת עצם
    דור
    18/02/2015

בס"ד

שלום אני סובל ממחלת חניכיים אגרסיבית כבר כמה שנים כיום אני בן 30 והיא כבר בשלב מתקדם עם כיסים במקומות מסוימים מעל 10 מ"מ וניידות בכמה שיניים ומרווחים בין השיניים.
    רציתי לברר לגבי הניתוח שאומרים שבאחוז גדול המצב חוזר לקדמותו ולפעמים אפילו גרוע יותר.
    הצעת מחיר שקיבלתי מקופ"ח לניתוח 25000 ש"ח.
    האם לעשות את הניתוח או שבמצב שלי כבר מאוחר מדי והתוצאות לא יהיו טובות או שכבר להשלים עם זה שנגזר עלי שיניים תותבות ?
    ולגבי המחיר האם הוא זול ביחס לשוק ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח חניכיים השתלת עצם

הוספת תגובה

• ניתוח חניכיים השתלת עצם - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    18/02/2015

קשה לטפל במחלת חניכיים אגרסיבית, אבל לא בלתי אפשרי.
    הטיפול נחלק לשני שלבים עקרוניים:
    1. הטיפול בסיבות למחלה.
    2. הטיפול בתוצאות ההרסניות שהמחלה גרמה.
    המחלה נגרמת על ידי תגובת הגוף לחיידקים המחוללים אותה. יש לדאוג לסילוק מלא ומושלם של רובד החיידקים, על ידי ניקוי שיניים ביתי ברמה הגבוהה ביותר, בשילוב עם הקצעת שורשים ולעיתים גם טיפול אנטיביוטי. לצערנו, עדיין אין בידינו אמצעים לטפל בתגובת הגוף לחיידקים ולכן יש להסתפק רק בסילוק החיידקים.
    לאחר סיום שלב זה, ומשהתברר בבדיקות מעקב שהתקדמות המחלה נעצרה או הואטה משמעותית אפשר לטפל בתוצאותיה ההרסניות באמצעות ניתוחי חניכיים.
    כל מקרה דורש בדיקה מלאה ותכנית טיפול מותאמת אישית. לכן, אינני יכול לדעת האם אתה נמצא בשלב המתאים לניתוחים, כלומר, האם השלב הראשון הסתיים במלואו ובהצלחה, האם המצב אכן יכול להשתפר באמצעות ניתוחי חניכיים ואיזה ניתוחים מתאימים למקרה הספציפי שלך.
    אני מקווה שהתשובה עזרה לך להבין את מצבך. כדאי שתתייעץ עם המומחה המטפל, ובמקרה של אי וודאות, פנה לבדיקה אצל מומחה נוסף.

רפואה שלמה ובהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו