בריאות החניכיים בעקבות כיסים עמוקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בריאות החניכיים בעקבות כיסים עמוקים
    שוג
    17/08/2015

שלום. לאחר הלידה הרגשתי כאב בחניכיים בנקודה ספציפית באיזור הטוחנות, ניגשתי לבדיקת רופא. הרופא הסביר שכתוצאה מיישור השיניים שעשיתי בעבר, יש לי כיסים די עמוקים (דרגה 5-6, אם זכור לי נכון).

להמלצתו יש לגשת לניקוי אצל שיננית פעם בחצי שנה ובמידת הצורך גם הקצעות.

קניתי משחות עם פלורואיד ומי פה לבריאות החניכיים ומאז ב"ה החניכיים חזרו לקדמותם (עוד בטרם ניגשתי להקצעות), הכאב עבר.

אבל מזה תקופה שלא השתמשתי במשחה המיוחדת והנה שוב חוזר הכאב.
    אותו כאב בדיוק בנק' ספציפית בדיוק היכן שהכיסים עמוקים.
    כמובן שבע"ה אגש שוב לניקוי.

שאלתי היא, האם אצטרך כל הזמן להיות תלויה במשחות מיוחדות, ניקויים וכד'?
    יש לציין שאני מאוד מקפידה על בריאות חלל הפה, מצחצחת פעמיים ביום ושוטפת במי פה כל ערב.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בריאות החניכיים בעקבות כיסים עמוקים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    18/08/2015

תשובה כללית לבעייה:
    דלקת חניכיים מסוג פריודונטיטיס כרונית שונה אינה מחלה חד פעמית המופיעה ונעלמת ללא עקבות. זו מחלה המתבטאת בהרס בלתי הפיך הנוצר על ידי התגובה הדלקתית של הגוף לחיידקים ולאבנית המצטברים על השיניים.
    לכן, אם הופיעו סימנים של הנזק לחניכיים, כמו שתיארת במקרה שלך, יש לבצע ניקוי שיניים, סילוק אבנית, הקצעת שורשים, מדי פעם. בנוסף, מומלץ לבצע בדיקה תקופתית אצל מומחה לחניכיים כדי לעקוב אחר מצב החניכיים, לוודא את בריאות החניכיים וגם לקבוע את הטיפול המומלץ בכל פעם. תדירות הבדיקות והטיפולים תיקבע על ידי המומחה בהתאם למצבך הספציפי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו