מחלת חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת חניכיים
    מיכל
    11/05/2008

אני מטופלת בטיפולי שיניים באופן אינטנסיבי מגילאי העשרה, בגיל 20 אובחנה אצלי מחלת חניכיים, ריפיון באחיזה שבין החניכיים לשיניים, עברתי פעמיים ניתוחי פה סביב כיסים עמוקים, כיום אני בת 36 ואיבדתי כבר 5 שיניים. אני רוצה לציין שאני מקפידה על היגיינת הפה, וכן עוברת 4 פעמים בשנה טיפולי שיננית לסילוק אבנית. אבי סבל רבות ממחלת החניכיים, אני מבינה שישנו מרכיב גנטי. אני פונה בשאלה כיצד בכל זאת אוכל לטפל ולעצור את נזקי המחלה, האם יש קשר עם העובדה אני נמנעת ממוצרי חלב, האם מומלץ תוספת סידן, ובכלל האם ידוע לך על תוספים מומלצים, אשמח לקבל הפנייה ממך לאתרים שיכולים לסייע מבחינת טיפול ותחזוקה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת חניכיים

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    11/05/2008

מקובל שהמרכיב הגנטי מהווה כ-50% מן הגורמים המשפיעים על ההרס הנוצר על ידי דלקת החניכיים. עם זאת, 50 האחוזים הנותרים הם המרכיב הסביבתי: הגיינת הפה הביתית היומיומית, הטיפול במרפאת השיניים, ניקוי השיניים התקופתי, התזונה, המצב הנפשי. האקדמיה וגם האיגודים המקצועיים בארץ, באירופה ובארה"ב לא מצביעים על תוספי מזון העשויים להועיל בטיפול במחלת החניכיים ובתחזוקת הפה, החניך והשן. יש המצדדים בנטילת קואנזים Q-10 אלא שאין מספיק מחקרים המצביעים על השפעה מועילה שלו. מחלה חמורה מהסוג aggressive periodontitis מופיעה בערך ב- 1% מן האוכלוסיה. אם אכן אובחנת כסובלת מסוג זה של מחלה, יתכן ומצבך היה עלול להיות גרוע יותר אלמלא הטיפולים שקיבלת. למותר לציין שעלייך להיות במעקב מתמיד אצל רופא חניכיים בנוסף לטיפול השיננית שתיארת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו