מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת חניכייםמיכל11/05/2008
אני מטופלת בטיפולי שיניים באופן אינטנסיבי מגילאי העשרה, בגיל 20 אובחנה אצלי מחלת חניכיים, ריפיון באחיזה שבין החניכיים לשיניים, עברתי פעמיים ניתוחי פה סביב כיסים עמוקים, כיום אני בת 36 ואיבדתי כבר 5 שיניים. אני רוצה לציין שאני מקפידה על היגיינת הפה, וכן עוברת 4 פעמים בשנה טיפולי שיננית לסילוק אבנית. אבי סבל רבות ממחלת החניכיים, אני מבינה שישנו מרכיב גנטי. אני פונה בשאלה כיצד בכל זאת אוכל לטפל ולעצור את נזקי המחלה, האם יש קשר עם העובדה אני נמנעת ממוצרי חלב, האם מומלץ תוספת סידן, ובכלל האם ידוע לך על תוספים מומלצים, אשמח לקבל הפנייה ממך לאתרים שיכולים לסייע מבחינת טיפול ותחזוקה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ11/05/2008מקובל שהמרכיב הגנטי מהווה כ-50% מן הגורמים המשפיעים על ההרס הנוצר על ידי דלקת החניכיים. עם זאת, 50 האחוזים הנותרים הם המרכיב הסביבתי: הגיינת הפה הביתית היומיומית, הטיפול במרפאת השיניים, ניקוי השיניים התקופתי, התזונה, המצב הנפשי. האקדמיה וגם האיגודים המקצועיים בארץ, באירופה ובארה"ב לא מצביעים על תוספי מזון העשויים להועיל בטיפול במחלת החניכיים ובתחזוקת הפה, החניך והשן. יש המצדדים בנטילת קואנזים Q-10 אלא שאין מספיק מחקרים המצביעים על השפעה מועילה שלו. מחלה חמורה מהסוג aggressive periodontitis מופיעה בערך ב- 1% מן האוכלוסיה. אם אכן אובחנת כסובלת מסוג זה של מחלה, יתכן ומצבך היה עלול להיות גרוע יותר אלמלא הטיפולים שקיבלת. למותר לציין שעלייך להיות במעקב מתמיד אצל רופא חניכיים בנוסף לטיפול השיננית שתיארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)