כאבים בשיניים תחתונות קדמיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בשיניים תחתונות קדמיות
    לימור
    26/01/2016

לפי כחודש עברתי עקירה של שן בינה בלסת השמאלית שגרמה לי לכאבים בכל הצד.
    הרופאה אבחנה דלקת בחניכיים עם כיסים לא עמוקים וביצעה ניקוי וכן הוסבר כיצד לצחצח את השיניים. מאז ועד היום חל שיפור משמעותי והחניכיים נראות ומרגישות טוב יותר אולם עדיין קיים כאב בשיניים הקדמיות התחתונות שבתחילה הרגיש כאילו מקורו בחניכיים אך נכון לשבועיים האחרונים הולך ונעשה מציק יותר ומקרין לסנטר ואף לחזה.
    בבדיקות חוזרות של רופאת השיניים נאמר לי כי הכל בסדר עם השיניים וככל הנראה מדובר בכאב נוירולוגי (אציין כי אני מאובחנת בפיברומיאלגיה). הרופאה שלי טוענת כי מדובר בכאב שמקורו בחזה שמקרין לשיניים ולא היהף ונובע בגלל הפיברומיאלגיה. בבדיקה אצל פריודונט נאמר כי עדיין ישנה דלקת קלה בחניכיים (בסקאלה של 1-4 המצב הוא 1, דימומים מזעריים ונקודתיים בלבד) ושיש לבצע שוב ניקוי אצל שיננית מאחר וקיימת עדיין אבן ובמידה ויחזרו שוב הכאבים יש לחזור ולבצע הקצאת שורשים.

א. האם הכאבים יכולים להיות קשורים לדלקת בחניכיים והאם בעוצמה כזו שמקרינה לי לסנטר ולחזה?
    ב. האם ייתכן שבאמת מדובר רק בכאב נוירולוגי?
    ג. האם ייתכן כי ישנם "חורים" בין השיניים שייגרמו לכאב כל כך חזק?

סליחה על ההודעה הארוכה אבל אני פשוט אובדת עצות מללכת שוב ושוב לרופאה שלי ולשמוע את אותם הדברים אך עדיין להמשיך ולסבול (אני כבר לא מתפקדת מרוב כאב שלא לדבר על כך שאני כבר ממש מדוכדכת מהמצב הזה)

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בשיניים תחתונות קדמיות - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    26/01/2016

אני מבינה שאת מאוד סובלת אולם לעיתים לוקח זמן עד שמגיעים לאבחנה הנכונה.
    ע"פ מה שאת מתארת נראה כי הרופאה שלך הקדישה זמן ותשומת לב למצבך.
    מניסיוני דלקת בחניכיים אינה גורמת לכאבים כ"כ חזקים כפי שאת מתארת. אולם כאבים הם דבר אישי ומשתנה ממטופל למטופל.
    אם עדיין ישנה אבנית ודלקת קלה הייתי ממליצה שתעשי באמת ניקוי ותראי כיצד זה משפיע.
    במקביל הייתי הולכת גם למי שמטפל בך בהקשר לפיברומיאלגיה כדי לבדוק האם ניתן להקל עליך בצורה מסוימת.
    בעניין ה"חורים" עששת יכולה לגרום לכאבים אולם בדרכ רק לקור או למשהו מתוק ועששת בשיניים אלה זה משהו שקל לאבחן בצילום ובבדיקה קלינית , אם טרם נבדק כדאי לבדוק גם את הזוית הזו.
    מקווה שהמצב יפתר במהירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשיניים קדמיות תחתונות

לימור
    26/01/2016

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו