הקצעת שורשים או טיפול שיננית רגיל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקצעת שורשים או טיפול שיננית רגיל
    שירה
    23/06/2016

רציתי לשאול אם הצטברה קצת יותר אבנית איך יודעים אם יספיק תור רגיל לשיננית או יותר מורכב השיננית תדע לזהות בתור אם מספיק תור רגיל או הקצעת שורשים והאם יש סימנים/תסמינים המחשידים לצורך בהקצעת שורשים ולא מספיק ניקוי אבן רגיל ותחושה של הרגשת אבנית לא מחשידה יותר להקצעת שורשים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים או טיפול שיננית רגיל - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    23/06/2016

זוהי שאלה חשובה ביותר. האם השיננית יכולה לזהות אם מספיק תור רגיל או שדרוש יותר מזה.
    התשובה המלאה היא שלצורך האבחון דרושה בדיקה מלאה של רופא מומחה למחלות חניכיים- פריודונט. בחלק מהמקרים יכולה גם השיננית להבחין בבעיות הדורשות טיפול מורחב יותר מאשר הטיפול השגרתי. החוק בישראל קובע שעל השיננית לפעול לפי הנחיות הרופא. אין בסמכותה לאבחן ולקבוע תכנית טיפול.
    הסימנים והתחושה של הרגשת אבנית חשובים ביותר אבל, למרבה הצער, הם לא מספיקים. הרופא צריך לבדוק ולהמליץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים

שירה
    23/06/2016

הייתי אבל אצל הרופאה הרגילה לא המומחית לחניכיים ועוד רופא שיש לו גם מומחיות ולא ראו שוב דבר רציני פרט לדלקת ממש קטנטנה שטיפה דימום יש לי בניקוי וצחצוח ומשתמשת כרגע בשטיפות פה / תמיסות ולא התרגשו . אז אם לא ראו משהו רציני שמצביע על צורך בהקצעת שורשים למרות תחושת האבנית אז הטיפול יהיה כרגע טיפול רגיל והאם יש סימנים ברורים שיודעים שיש צורך בהקצעת שורשים כי הסימנים כרגע שיש לי טיפה דימומים שעם השטיפות קצת השתפרו לא לגמרי מניחה שרק אחרי הורדת האבנית וקצת טעם מר גם לפעמים האם היה צריך להיות עוד תסמין אם צריך הקצעת שורשים ויש לי תור רק עוד חודש יכול לקרות עוד משהו החמרה בזמן זה חוץ מתחושת האי נעימות ולא נוח של האבנית והדימום הקל הזה במשך חודש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    23/06/2016

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו