מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סתימה נרחבת בשן 46 ורגישות לקור ולעיסהערן14/10/2016
שלום
סליחה על האורך, אבל אעריך מאוד את הסבלנות ואת המענה.
בשן 46 יש לי סתימה לבנה כבר כמה שנים טובות, סתימה נרחבת.
לאחרונה היו לי כאבים בלעיסה (כנראה בנקודה מאוד מאוד מסויימת בשן) וכן רגישות קלה לחום (נדמה לי שזה עבר) ורגישות לקור (כולל במבחן קור אצל הרופא שנמשך)
בצילום היה נראה משהו כמו חור בחלק האחורי בין השיניים.
בוצעה החלפת סתימה, אז לא היה שיפור, ולפני החלטה על טיפול שורש נעשה ניסיון נוסף ובוצעה סתימה זמנית, ובמקרה של החמרה לעשות טיפול שורש, ובמקרה שלא יהיה החמרה, לעשות סתמיה קבועה לאחר שבועיים.
מאז (שבועיים פלוס) יש שיפור, גם מבחינת הרגישות לקור, וגם מבחינת הרגישות בלעיסה. אבל עדיין התופעות לא חלפו.
מאז ביצוע הסתימה זמנית אני מקפיד של הגיינת הפה, כולל מברשת בין שינית בין השיניים (בתחילה באזור שבין 46 ל 47 דימם בקלות, כעת פחות).
באחד הפעמים השתמשתי בחוט דנטלי, ובמשיכה למעלה זה הרגיש לי כאילו זה נתקע בסתימה הזמנית וחשתי כאב, ואף רגישות קלה למתוק.
השאלה שלי:
א. האם העובדה שיש שיפור בסימפטומים (על אף שעדיין זה לא חלף)מעיד על כך שהשן ניצלה מטיפול שורש?
ב. האם זה שיש שיפור מבחינת הלעיסה שולל את האפשרות שהכאב בלעיסה היה תוצאה של סדק בשן?
ג. האם כדאי להמשיך עם הסתימה הזמנית לעוד תקופה? יש לה ייתרונות מבחינת הריפוי על פני סתימה לבנה קבועה? כמה זמן אפשר למשוך עם הסתימה הזמנית?
ד. יש לי רושם שגם בסתימה הקבועה שבהחלפת הסתימה הקבועה, וגם לאחר מכן בהחלפתה בסתימה זמנית, ישנו איזה כשל בביצוע הסתימה בחלק העמוק האחורי שבין השיניים (46-47), ואולי זה גורם לכאב בלעיסה (הסתימה בוצעה בעזרת החבק ברזל סביב השן), איך ניתן לבדוק את זה? והאם יש שיטות יותר יעילות לביצוע סתימה בין השיניים מאשר החבק מתכת?
ה. בביצוע סתימה קבועה לבנה, נהוג להשתמש באור הכחול להקשייה, האם הפעולה שזה עושה, זה פשוט חימום של החומר וכך הוא מתקשה (ובעצם אפשר להשתמש בכל דבר אחר שמחמם)? או שיש משהו מיוחד באור הכחול הזה?
תודה רבה
ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר קובי אקשטיין14/10/2016אם לאחר כל הנסיונות והמעקבים הרבים עדיין יש כאב מכל סוג שהוא שאינך יכול לשאת, עצתי לך היא לבצע בשן טיפול שורש וכתר ולהפסיק את משחקי הניחושים..כמובן שאם כל המיחושים והכאבים חלפו, אז להישאר עם סתימה. קבועה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)