כמה שאלות לאחר טיפול אצל שיננית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות לאחר טיפול אצל שיננית
    ניר
    14/12/2016

שלום

אני מקפיד ללכת מדי חצי שנה לניקוי אבן אצל שיננית.
    הפעם הלכתי לשיננית אחרת מתמיד, ולפני הניקוי היא ביצעה בדיקת כיסי חניכיים.
    היו לי כיסים של בין 1-3, ואת ניקוי האבנית היא ביצעה באמצעים ידניים ולא אולטראסוני.
    היא אמרה לי שבצמד השיניים הקדמיות העליונות, בחלק הפנימי, יש קו שחור, היא לא ידעה מה זה. (אציין שאני לא סובל מכתמים שחורים בשיניים).

1. מה יכול להיות הקו השחור? והאם זה תוצאה של סדק או משהו אחר?
    2. כיסי חניכיים נהיה רק מאבנית או מעוד סיבות?
    3. לאחר הניקוי (וכמובן המשך שמירה על היגיינת הפה) הכיסים צפויים להיסגר?
    4. מה ההבדל בין ניקוי במכשיר אולטרא סוני לניקוי ידני?
    5. האם מברשת בין שינית באה במקום חוט דנטלי או שאין תחליף לחוט דנטלי?
    6. ידוע על הקשר בין מחלות סיסטמיות (בפרט מחלה מסתמית בלב) לדלקת חניכיים, האם גם במצב של דלקת קלה ((ג'ינג'יביטיס) יש את הבעיה או שלא? כי הרי כמעט לכולנו יש דלקת קלה עד שלא מגיעים לשיננית להסרת האבנית.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמה תשובות

ד״ר יעקב הורביץ
    15/12/2016

אכן, יש קשר בין מחלות סיסטמיות, ביניהן מחלות כלי דם (התקפי לב, שבץ מוחי) וסוכרת, לבין מחלת חניכיים- פריודונטיטיס. עדיין לא ידוע האם ככל שמחלת החניכיים חמורה יותר הקשר למחלות סיסטמיות חזק יותר.
    באשר לאופן הסרת האבנית ורובד החיידקים והמכשור המשמש לכך, ישנן דרכים רבות ״להגיע לרומא״. ההמלצה העדכנית היא להשתמש במברשת בין שינית היכן שהמרווח מאפשר ולהשתמש בחוט דנטלי היכן שהמרווח קטן מדי.
    ובאשר למצב השיניים והחניכיים שלך, מומלץ שתפנה לבדיקת שיניים אצל רופא השיניים שלך או אצל מומחה לחניכיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו