אבצס בחניכיים בצד שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבצס בחניכיים בצד שמאל
    חגית
    23/03/2017

לפני 3 חודשים היתה לי נפיחות בפנים ולאחר מכן הופיע אבצס על החניכיים מצד שמאל. לקחתי אנטיבוטיקה והנפיחות ירדה אך האבצס עדיין נמצא. עשיתי צילום סטאטוס ונאמר לי ע"י רופאת שיניים וע"י מומחה חניכיים שעקירת שן 24 בלבד תרפא את האבצס. לפי תחושתי השן לא מתנדנדת ומרגישה לי חזקה,. האם ניתן לטפל באבצס בשיטה אחרת ולהציל את השן או שחייבים לעקור אותה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבצס בחניכיים בצד שמאל

הוספת תגובה

• האם צריך לעקור שן עם אבצס?

ד״ר יעקב הורביץ
    23/03/2017

צדקת בתחושתך. אם השן לא מתנדנדת ומרגישה חזקה אפשר לבדוק את האפשרות להציל את השן. אם מקור הבעייה הוא השן לעיתים ניתן לטפל ע״י טיפול שורש/חידוש טיפול שורש/ניתוח כריתת חוד השורש.
    אם מקור הבעייה הוא ברקמות התומכות בשן- העצם והחניכיים, לעיתים ניתן לטפל ע״י הסרת אבנית, הקצעת שורשים, ניתוח חניכיים.
    משאלתך אפשר להבין שגם רופא השיניים הכללי וגם המומחה לחניכיים המליצו על עקירת השן. הסיכוי שרופא שלישי ימליץ על הצלתה הוא נמוך אבל קיים ואם את מרגישה ששווה לבדוק, פני לבדיקה אצל רופא נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו