ניתוח רגנרטיבי בשן וטיפול חלופי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח רגנרטיבי בשן וטיפול חלופי
    עדי
    13/08/2017

שלום רב,
    אני בת 31, מתחזקת בקביעות אצל שיננית אחת ל3-4 חודשים. לאחרונה התגלה אצלי כיס פריודנטלי בעומק 7 מ"מ ואובחנתי עם Aggressive Priodentitis ע"י הפריודנט שהופניתי אליו. טופלתי באריסטין, צילמתי סטטוס והפריודנט המליץ על ניתוח רגנרטיבי ואמר שאין מה לעשות חוץ מזה. אציין שמעולם לפני האבחון הנ"ל, לא היתה לי מחלת חניכיים ולא אובחן לי שום כיס. שאלתי, האם הניתוח הוא אכן האופציה יחידה? האם החניכיים לא יוכלו להשתקם באופן טבעי ע"י הקפדה יתרה על היגיינת פה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כיס לפתע

ד``ר קובי אקשטיין
    14/08/2017

היי, את לא חייבת למהר אם את לא משוכנעת בנחיצות הטיפול. אפשר לתחזק כיס עמוק כנ״ל ע״י ניקויו ושימוש בתכשירים מקומיים לחיטוי ולעקוב אחריו לתקופה. יתכן ויחול צמצום שלו, ואם לא - אפשר יהיה לטפל בו בצורה כירורגית בהמשך. אין לחץ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון גדליה אמדוגיין בלי ניתוח

עדי
    14/08/2017

שלום ד"ר אקשטיין ותודה על התשובה המהירה.

שאלת המשך, האם ניתן להזריק לכיס אמדוגן/חלבון גדילה ללא ניתוח? כחלק מתחזוקת השן או שהניתוח הכרחי?

תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמדוגיין

ד``ר קובי אקשטיין
    15/08/2017

השאלה שלך נשאלה במחקר שבוצע לפני מספר שנים ואשר הראה חד משמעית שלהחדרת החומר הקרוי אמדוגיין שלא בניתוח אין שום השפעה מיטיבה. בקיצור - חבל על הכסף (הרב) שעולה החומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו