כאב לאחר ניקוי אבנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב לאחר ניקוי אבנית
    לי
    01/06/2008

שלום,
    לאחרונה אובחנה אצלי נסיגת חניכיים. הייתי אצל פיורודנט ואמר שמצבי גבולי.
    אינני יודעת אם הנסיגה היא בגלל הגשר שהיה לי או הצחצוח האגרסיבי. מה שכן כשהורדיו לי את הגרש לפני כמה חודשיים החניכיים היו במצב ממש טוב. אולי זה בגלל המכשיר לשמירת תוצאות שנתן לי האורטודנט?למרות שזה מכשיר עדין?הוא טען בתוקף שהמכשיר לא יגרום לי כל נזק.
    בנוסף עשיתי ניקוי אבנית ושבוע לאחר מכן אני סובלת מכאבים ונפיחות בפה.האן זה הגיוני?
    אני חוששת להשאר בלי שיניים ואני ממש צעירה.
    מה עליי לעשות??הקצאת שורשים??
    מצטערת על המוני השאלות אני חשה שאיכות חיי נפגעה.
    תודה רבה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב לאחר ניקוי אבנית

הוספת תגובה

• כאב לאחר ניקוי אבנית

ד״ר יעקב הורביץ
    02/06/2008

מדבריך אני מבין שהיית בטיפול אצל אורתודונט לצורך ישור שיניים, בנוסף, היית בבדיקה אצל פריודונט אשר אבחן אצלך מחלת חניכיים. באופן כללי, יישור שיניים איננו גורם לנזק לשיניים ולחניכיים אבל אם תהליך היישור מבוצע בזמן שיש דלקת בחניכיים הרי שעלול להגרם נזק לחניכיים: נסיגת חניכיים ואבוד עצם התומכת בשיניים. גורם נוסף העלול לגרום לנסיגת חניכיים הינו הברשת שיניים אגרסיבית.
    אם כך הרי שאת זקוקה לטיפול חניכיים. אי אפשר לאבחן את מצבך בפורום זה אבל ככל הנראה הטיפול צריך לכלול כמה מרכיבים: הדרכה ויישום נאות של הרגלי ניקוי שיניים מתאימים וכן סילוק אבנית ואולי גם הקצעת שורשים. במקרה שלך רצוי שהטיפול יבוצע בפיקוח הפריודונט כדי להקדיש תשומת לב גם לטיפול וגם לתופעות לוואי אפשריות כמו רגישות בחניכים ובשיניים במהלך הטיפול.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו